Interdicțiile de trafic pe drumurile din anumite județe prelungite și în următoarele zile

Este vorba despre circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone

Tir
Tir sursa foto pixabay

Centrul Infotrafic anunță că vineri vor fi impuse restricții de trafic pe drumuri din mai multe județe din țară din cauza caniculei, potrivit stiripesurse.ro.

Astfel, vineri, în intervalul orar 10.00 – 20.00, în condițiile avertizărilor de caniculă emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), va fi interzisă circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe toate sectoarele de drumuri naționale, drumurile expres și autostrăzi din județele Alba, Arad, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Olt, Sibiu, Teleorman și Timiș.

Măsura este impusă pentru prevenirea degradărilor provocate de circulația traficului greu și prevenirea deformațiilor majore ireversibile, cu pierderea stabilității straturilor rutiere, transmite Centrul Infotrafic. Astfel, va fi interzisă circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu următoarele excepții: transporturi de persoane; transporturi de animale vii și de produse perisabile de origine animală sau vegetală; vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi de mărfuri sub temperatură controlată.

Iar restricțiile vor fi prelungite și zilele următoare, anunță CNAIR.

În data de 23 iunie, intervalul orar 10:00-20:00, restricţiile se vor institui pentru sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale, din judeţele: Ilfov, Prahova, Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Olt, Caraş – Severin, Ialomiţa si Călăraşi. În data de 24 iunie intervalul orar 10:00 – 20:00, restricţiile se vor institui pentru sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale, din judeţele: Ilfov, Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa,Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Olt, Caraş – Severin, Ialomiţa şi Călăraşi.

Incendiu de amploare în sudul Atenei