Înșelătorie online cu carduri de transport public în municipiile din România

Regia Autonomă de Transport Public Braşov (RATVB) și compania de transporturi CT Bus din Constanța au fost vizate.

Autobuz
Autobuz sursa foto pixabay

Operatorii locali de transport din mai multe orașe mari au avertizat miercuri, 21 august, cu privire la o tentativă de înșelătorie online care implică reclame la carduri de transport gratuite pe rețelele sociale, potrivit ziare.com.

Regia Autonomă de Transport Public Braşov (RATVB) și compania de transporturi CT Bus din Constanța sunt printre țintele infractorilor.

„Îi avertizăm pe toţi utilizatorii sistemului de transport public RATBV despre faptul că anunţurile despre vânzarea unor carduri de transport la preţuri mai mici decât cele stabilite prin Planul tarifar sunt FALSE. RATBV anunţă că nu a iniţiat nicio acţiune de tipul celor derulate în ultimele zile pe unele reţele sociale prin care sunt solicitate date cu caracter personal sub pretextul acordării unor titluri de călătorie gratuite. Îi rugăm pe clienţii noştri să nu-şi dea datele personale pe diverse pagini de socializare sau site-uri şi să nu achite sumele de bani solicitate”, se arată într-o postare pe pagina RATBV.

Link-ul de pe Facebook pe care s-ar fi anunţat falsele facilităţi nu poate fi accesat

Potrivit unei imagini care ar reprezenta o captură a informaţiilor de pe acesta, postată de RATBV, pretextul acordării cardurilor gratuite şi cu preţuri reduse ar fi fost aniversarea a 80 de ani a Companiei de Transport Public Braşov, entitate care are inclusiv numele diferit de cel al operatorului de transport public, RATBV. La Constanța, reclamele vizează un abonament de 6 luni pentru suma de 12 lei. „Tentative similare de fraudă s-au încercat și în numele companiilor de transport public călători din Iași, Brașov și Cluj”, a transmis CT BUS.

Bătrân mort după ce a fost înjunghiat pe munte