Un bărbat care avea brățară electronică de monitorizare la picior a părăsit țara

El a fost prins în Neamț

Politie
Politie sursa foto pixabay

Un român a decis să plece din țară la scurt timp după ce i s-a montat o brățară electronică la picior. Dispozitivul de monitorizare era una dintre măsurile luate de polițiști după ce bărbatul din Vaslui își agresase concubina, potrivit ziare.com.

Bărbatul a fost prins în Neamț, după ce a fugit din comuna Todirești, Vaslui, unde și-a agresat concubina.

După instalarea brățării, el a contestat măsura, apoi a părăsit țara înainte de decizia magistraților. La întoarcerea în România, bărbatul va primi fie o amendă dacă mai are dispozitivul de monitorizare la picior, fie i se va deschide dosar penal pentru că l-a înlăturat.

„Avem o singură situație în care una dintre persoanele supravegheate a părăsit teritoriul național, dar legea prevede fapta ca fiind contravenție, deci putem să o monitorizăm, dar până nu revine în țară, nu putem aplica măsurile.

Brățara a fost montată ca urmare a unei măsuri dispuse de instanța de judecată într-un ordin de protecție și, în momentul în care va reveni în țară, vor fi dispuse măsurile față de persoana supravegheată.

Nu a scos brățara, a părăsit teritoriul național purtând brățara asupra lui. Dacă va scoate brățara, atunci este infracțiune”, a declarat inspector principal Diana Sofrone, înlocuitorul la comanda Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Vaslui. Nu se știe cum a plecat din țară bărbatul. Cel mai probabil el ar fi fost oprit de securitatea din orice aeroport dacă ar fi încercat să se îmbarcheze într-un avion purtând brățara electronică.

Înșelătorie online cu carduri de transport public în municipiile din România