Folosind tehnici de modificare a genelor, o echipă de cercetători a creat un nou tratament pentru pierderea părului.
Căderea părului reprezintă o afecțiune experimentată de aproximativ două treimi dintre bărbații americani până la vârsta de 35 de ani, transmite publicația Futurism.
Echipa, asociată cu Universitatea din California și cu o companie de biotehnologie numită Amplifica, consideră că au identificat ce anume stimulează creșterea părului.
Mai mult, aceștia spun că pot găsi noi modalități de a opri procesul de pierdere a părului.
Experimentele cu șoareci modificați genetic au fost promițătoare
Într-o nouă lucrare, publicată în revista Developmental Cell, s-a demonstrat facptul că șoarecilor le-a crescut rapid părul.
Este un prim pas promițător către un tratament potențial inovator pentru o afecțiune incredibil de comună.
Transplantul de păr și medicamentele pentru creșterea părului, sunt invazive și costisitoare
Folosind secvențierea ARN, echipa a descoperit că o moleculă numită SCUBE3, care pare să afecteze creșterea părului, poate fi modificată pentru a opri și chiar inversa pierderea acestuia.
Surprinzăror, tehnica a funcționat chiar și la șoarecii cărora li s-au grefat foliculi de păr umani pe piele.
Procedura ar dura mai puțin de 20 de minute
Este mult de lucru înainte ca tratamentul să poată fi utilizat asupra oamenilor, dar profesorul UCLA și directorul științific al Amplifica, Maksim Plikus, nu are probleme în a-și imagina un viitor în care SCUBE3 este un tratament simplu.
Molecula trebuie injectată în scalp la mai puțin de un milimetru în piele.
Totuși, există pacienți incompatibili cu acest tratament care stopează căderea părului
Sistemul are, însă, un defect major. Ce se întâmplă dacă pacienții nu au foliculi de păr din naștere? În acest caz, ei vor rămâne doar cu opțiunea de a avea noi foliculi transplantați.
În ciuda acestei limitări, oamenii de știință investighează noi modalități de a aborda o problemă cu care se confruntă majoritatea populației masculine, dar și o mare parte a populației feminine, cu opțiuni care sunt mult mai puțin invazive și potențial mult mai ieftine.
Adaptare: Futurism