Elenei Udrea îi plăceau sacoșele pline de mică. La acest moment, este acuzată că a luat șpagă cu sacoșa și a diminuat PIB-ul României cu 1%. Își așteaptă verdictul de la Înalta Curte de Casație. Dacă va primi condamnare, Udrea se întoarce unde a mai fost: la închisoare, deoarece are mai multe condamnări cu suspendare tot pentru fapte de corupție.
Elena Udrea este acuzată de DNA că a primit de la afaceristul Bogdan Buzăianu o mită de 5 milioane de dolari constând într-o geantă cu 3,8 milioane de dolari cash și o creanță de 900 de mii de euro pe care Buzăianu o avea la Bobby Păunescu, patronul din acte al EVZ, de la acea vreme(n.r 2011)
„Din suma promisă, fostul ministru ar fi primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar și o creanță de 900.000 de euro; creanța reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terț și care era garantată cu părți sociale ale unei societăți comerciale care deținea două publicații”, se arată în rechizitoriul DNA. Potrivit acuzațiilor publice, așa a ajuns Dan Andronic să patroneze cele două site-uri. Prejudiciul creat de cei doi a fost stabilit de DNA la 1% din PIB-ul României.
Elenei Udrea îi plăceau sacoșele pline de mică. Cine a dat-o de gol
Radu Budeanu, proprietarul site-urilor gândul.ro și cancan.ro a mărturisit procurorilor că a primit o geantă cu suma de 3,8 milioane de dolari, sumă provenită de la afaceristul Bogdan Buzăianu, cel care ar fi fraudat Hidrolectrica, potrivit susținerilor DNA
„Am luat geanta cu suma de 3,8 milioane de dolari și i-am dat-o Anei Maria Topoliceanu(n.r prietena Elenei Udrea) în sediul PDL. Era pentru Elena Udrea. Nu mi s-a spus direct de ce să-i dau această geantă cu bani. Eu înțelegeam, totuși, pentru ce sunt. Pentru prelungirea contractelor cu Hidrolectrica”, se arată în acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu DNA.
Revoluția a „prins-o” pe Elena Udrea tot cu sacoșele pline
Revoluția din decembrie 1989 a „prins-o” pe Udrea tot cu sacoșele pline. Era adolescentă și fascinată că poate cumpăra brânză de burduf și cârnați oltenești fără să stea la coadă.
„Am ridicat mâinile pline de sacoșe și am început să strig către soldați: nu trageți!
Eu sunt dintre aceia care au crezut în Revoluţie. În zilele acelea, începând cu 22 decembrie, am ieşit în Piaţa Dacia unde pe la ora 15.00 se adunaseră mulţi oameni. S-au auzit împuşcături. Mai târziu, pe la 18.00-19.00, s-au auzit împuşcături şi la Lumea Copiilor. Se făceau coloane pentru plecarea spre Bucureşti.
Nu m-au acceptat, eram o fată de 15 ani, au considerat că nu pot ajuta cu nimic. Pe bună dreptate. Când am plecat spre casă, am coborât la alimentara de la subsolul magazinului Dacia. Aveau brânză de burduf şi cârnaţi olteneşti. La liber, fără coadă. Mi s-a părut extraordinar”, își amintește Udrea, potrivit Fanatik.
În așteptarea verdictului: pe șantier
Până va afla dacă își face pachete cu brânză de burduf și cârnați oltenești pentru penitenciar, Udrea se mândrește cu o nouă investiție: Transilvania Smart City.
Este vorba despre proiectul imobiliar de la Cluj-Napoca, în care se vor construi 40 de blocuri. Încă nu se cunosc toți oamenii de afaceri pe care i-a cooptat, însă potrivit surselor noastre autorizate, Udrea „trage” tare, astfel încât să nu ajungă săracă lipită dacă va sta ani buni la închisoare.
Terenul pe care se vor construi blocuri ar fi plin de „vicii”, scriu jurnaliștii de la stiripesurse.ro. Se află în apropierea unui cimitir și a depozitului de gunoi Pata Rât, iar oamenii nu se arată încântați să trăiască printre morminte și să suporte mirosul pestilențial.