Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand i-a mărit indemnizația viceprimarului Ramona Plumb cu 25%, iar de această „binefacere” venită de la edil se va bucura și celălalt viceprimar, Oliver Păiuși, un apropiat al primarului Sectorului 1 ce o înlocuiește când aceasta nu poate să fie prezentă la întâlnirile de consiliu local.
Armand obișnuiește să părăsească sala de ședință după maxim o oră sau să nu vine deloc, viceprimarul fiind pus în situația de a nu mai știi dacă e „vice” sau primar.
De asemenea, după ce viceprimarii și-au aceptat măririle de salariu, primarul Sectorului 1 a decis să-și majoreze propria indemnizație.
Armand a precizat în urmă cu două zile că ea niciodată nu va accepta pensie specială deoarece un primar nu este cu nimic mai special față de milioanele de români. Declarația aceasta nu reprezintă altceva decât un mod de a-și atrage simpatia oamenilor, scopul primarului Sectorului 1 fiind cu totul altul.
„Cine împarte, parte-și face”. Armand și-a crescut propria îndemnizație
Aceasta a spus, după preluarea mandatului de primar, că salariul este foarte mic, plângându-se de faptul că lunar îi intră în conturi „aproape” 11 mii de lei net. Totodată, dezamăgirea primarului naște o întrebare: Dacă știa cât de mică este indemnizația de primar, de ce a dorit să ocupe funcția?
Răspunsul la această întrebare întârzie să apară, fiind nevoie de cineva care să se arunce „în gura leului” pentru a descâlci toate cele întâmplate la Primăria Sectorului 1 din toamna anului 2020 și să spună cetățenilor pe ce se duc banii lor.
Reamintim că Primăria Sectorului 1 cheltuiește peste 3 milioane de lei, 600 de mii de euro, lunar pentru salariile celor 320 de angajați la instituție.
Primarul primește în fiecare lună 18.720 de lei brut (aproape 11.000 de lei net), viceprimarii câte 16.640 de lei brut (circa 9.700 de lei net), iar directorul executiv al Direcției de Management Economic a fost plătit cu 16.693 de lei brut (circa 9.700 de lei net).
Mai mult, directorii adjuncți ai Direcției Generale de Administrație Publică Locală câștigă 16.054 de lei brut (aproape 9.400 de lei net), respectiv 14.093 de lei brut (circa 8.200 de lei net) potrivit spotmedia.ro.
La polul opus, cel mai mic salariu din Primărie este acordat muncitorului calificat, acesta primind suma de 5.369 de lei brut (adică circa 3.100 de lei net). La Primăria Sectorului 1, salariul mediu brut în ianuarie 2021 a fost de 8.953 de lei, cu 61% peste nivelul salariu mediu brut național, calculat de Institutul Național de Statistică (INS) la 5.549 lei.
De asemenea, toți angajații instituției primesc sporuri și normă de hrană de cel mult 374 de lei pe lună, primăria cheltuind în primele 2 luni ale anului 2021 peste 172 de mii de lei.
Primăria Sectorului 1 acordă un singur spor, cel de handicap, a cărui valoare e de 15% din salariu și îl primesc cinci angajați. Cea mai mare sumă plătită sub formă de spor de handicap unui salariat, într-o lună, ajuns la 2.002 lei brut (peste 1.200 de lei net).
Citește și articolul: Dan Tudorache, întrebare pentru Clotilde Armand: Pe când un seminar și despre criza prin care trec oamenii din Sectorul 1?