USR pare să înțeleagă, în sfârșit, cum stă treaba cu prioritățile țării. Dacă la început au creat încredere în rândul populației, ca mai apoi s-o piardă din pricina deciziilor luate greșit, iată că aceștia încep să își revină. Să vedem pentru cât timp, însă. Nu de alta, însă dacă este să fi învățat ceva din poveștile politice din trecut, este faptul că toate partidele suferă de un soi de bipolaritate colectivă.
Cu toate astea, să-i dăm liderului USR, Dan Barna circumstanțe atenuante. Ce-și dorește acesta? Să nu pună umărul la moțiunea de cenzură inițiată de PSD.
„Eu consider că în momentul de faţă moţiunea de cenzură ar fi pur şi simplu dovada supremă că facem politică la mişto, adică în momentul acesta şi încă nişte săptămâni şi luni de zile fiecare cetăţean este preocupat de cum îşi protejează părinţii, bunicii, copiii, cum îşi revine la o viaţă normală având grijă să nu cadă pradă epidemiei, în timp ce clasa politică ar transmite mesajul că mergem la Cotroceni să facem consultări pentru un nou Guvern, destabilizăm din nou întreg mecanismul de funcţionare pe care îl avem astăzi. USR nu va susţine o moţiune de cenzură pe timp scurt, pentru că noi credem că prioritatea este capacitatea Guvernului, a acestui Guvern, de a lua măsuri pentru susţinerea economiei, pentru păstrarea sănătăţii populaţiei şi de a răspunde situaţiei coronavirusului”, a afirmat Barna, la Digi 24.
Liderul USR, Dan Barna este de părere că moțiunea de cenzură este „o idee clasică PSD” ce denotă „un populism ieftin”
„Ideea că începem din nou hârjoana parlamentară pe inventat guverne şi pe croşetat majorităţi mi se pare o idee clasică PSD, un populism ieftin în care să ne batem cu pumnii în piept că ce luptă politică facem, dar fără legătură cu agenda cetăţenilor. Deci, perspectiva, din punctul nostru de vedere, de a susţine o moţiune de cenzură este ca la făină trei nule”, a spus liderul USR.
În același interviu, Barna a a vorbit și despre posibilitatea unei colaborări cu PNL, amintind că USR este pregătit de a intra la guvernare alături de liberali.
„Noi am rămas consecvenţi, exact pe poziţia şi pe mesajul pe care le-am avut de când suntem în Parlament şi de când PNL a luat locul PSD la guvernarea României, respectiv am spus mereu că nu suntem nici la remorca PNL, nu suntem un partid gen PMP sau ALDE pentru PSD, suntem un partid şi un partener distinct care va continua să-şi spună explicit punctul de vedere şi atunci când Guvenul face lucruri bune şi atunci când guvernul o dă de gard. Am un dialog deschis cu premierul. După cum am văzut, unele dintre măsuri le au şi ei şi dânsul în vedere, discutăm despre ele, pentru altele are un alt punct de vedere, e normal să fie aşa. Există acest dialog”, a mai spus Dan Barna.
Citește și: CTP dă vina pe autorități pentru îmbulzeala de la Nădlac