Avertizare de ploi torențiale pentru jumătate de țară

Vor fi semnalate furtuni și descărcări electrice

De la ora 10.00, intră în vigoare un cod galben de ploi torențiale, vijelii şi grindină în regiuni din Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și din zona Carpaților Occidentali. 20 de județe sunt vizate total sau parțial, potrivit ziare.com.

Începând de miercuri ora 10.00 până joi la ora 10.00, în Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Ea se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 25 – 30 l/mp şi, pe arii mai restrânse, de peste 40 l/mp. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25-30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, potrivit ANM.

Centrul Infotrafic anunţă că, miercuri dimineaţă, se circulă în condiţii de ceaţă pe mai multe drumuri principale din ţară. De asemenea, este aglomeraţie la intrarea în Capitală.

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt înregistrate evenimente rutiere care să determine restricţii de circulaţie pe autostrăzi sau drumurile naţionale.

Pe autostrada A 1 Bucureşti-Piteşti, traficul se desfăşoară pe un carosabil umed, în condiţii de ploaie pe tronsonul kilometric 70-120 şi aglomeraţie la intrarea în Capitală, pe A 2 Bucureşti-Constanţa se circulă în condiţii de ceaţă densă între kilometrii 105-160, cu vizibilitate sub 50 de metri, iar pe A 3 Bucureşti-Braşov şi DN 1 Ploieşti-Braşov, circulaţia rutieră se desfăşoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună şi valori de trafic normale”, a transmis, miercuri dimineaţă, Centrul Infotrafic. De asemenea, pe arterele rutiere din jumătatea sud-vestică a ţării, se circulă pe un carosabil umed, în condiţii de ploaie, pe alocuri torenţială. Pe anumite şosele din judeţele Constanţa, Galaţi şi Tulcea, traficul se desfăşoară în condiţii de ceaţă, cu vizibilitate sub 200 de metri.

Alpinist român mort pe muntele Everest