CNAIR: Stadiul lucrărilor de pe Valea Oltului a ajuns la 50%

Autoritățile vor interveni în caz de nevoie din cauza precipitațiilor

Valea Oltului
Valea Oltului sursa foto pag de FB Valea Oltului

CNAIR a anunțat că la 14 zile de la începerea defrișărilor de pe Valea Oltului, progresul fizic al lucrărilor a ajuns la 50%, potrivit digi24.ro.

Echipele de intervenție destinate menținerii siguranței traficului au fost mobilizate din cauza precipitațiilor abundente din ultimele 24 de ore.

„A fost reluat traficul pe sectorul de drum Boiţa – Lazaret începând cu ora 20:00, conform programului. Este al doilea weekend consecutiv în care antreprenorul turc lucrează la defrişări şi la amenajarea drumurilor de acces pe versant”, a transmis Compania Națională de Administare a Infrastructurii Rutiere.

Compania a mai precizat că în cele două săptămâni de la începerea lucrărilor, progresul fizic se apropie de 50%. „Noaptea trecută au fost precipitaţii abundente, iar echipele care se ocupă de siguranţa circulaţiei au fost mobilizate pentru a interveni urgent dacă situaţia o impune. Aceste măsuri fac parte din obligaţiile antreprenorului care trebuie să acţioneze astfel încât să fie evitată producerea unor evenimente periculoase pentru deplasarea pe DN7”, a menţionat CNAIR.

„Săptămâna viitoare constructorul se va concentra pe executarea ramificaţiilor drumurilor de acces la toate zonele în care se vor realiza forajele”

Vor continua în paralel acţiunile curăţare a versantului, tăierea copacilor şi asigurarea drenajului apelor. Pe zonele de risc unde au fost finalizate drumurile tehnologice de pe versant şi pot ajunge pe partea carosabilă resturi vegetale sau anrocamente, antreprenorul montează parapete din beton”, a mai transmis compania.

CNAIR a mai precizat că, în cazul riscului unor căderi de pietre, mase de pământ sau material lemnos pe carosabil, traficul va fi închis. Echipele specializate vor interveni pentru eliminarea resturilor.

Totodată, compania avertizează: „Ca urmare a operaţiunilor de defrişare în care sunt implicate şi utilaje grele, se menţine în continuare ridicat riscul de cădere pe carosabil a arborilor, rocilor şi maselor de pămant pe timpul zilei”. La momentul de față, pe DN7, în sectorul Boiţa – Lazaret, orice șofer are acces liber între orele 20.00 – 6.00, iar în intervalele 7.30 – 8.00 şi 16.30-17.00, doar riveranii. Lucrările vor avea loc zilnic de la ora 6.00 până pe data de 9 august.

Peste 6.000 de ordine de protecţie provizorii au fost emise în prima jumătate de an