O mașină s-a prăbușit în prăpastie la Pasul Caşin

Un om a murit și patru au fost răniți

SMURD
SMURD

Un autoturism cu cinci pasageri a căzut de pe DN 11B într-o prăpastie la Pasul Caşin din judeţul Harghita luni. Echipajele SMURD au intervenit rapid și au găsit o victimă decedată și una încarcerată, alături de alte trei persoane în viață, potrivit ziare.com.

Intervenția implică mai multe autospeciale de pompieri, alături de salvamontişti, ambulanţă şi elicopterul SMURD. O persoană a fost găsită moartă, o alta fiind încarcerată.

Celelalte trei persoane sunt conştiente şi cooperante. „În această dimineaţă, în jurul orei 10:00, dispeceratul integrat ISU-SAJ a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 11B, pasul Caşin/Nyerges, în urma căruia un autoturism, în care se aflau cinci persoane, a căzut într-o prăpastie”, a anunţat ISU Harghita. „La locul solicitării au fost alocate mai multe resurse din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, și anume: o autospecială de primă intervenție și hidroperforare, o autospecială de descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o ambulanță SMURD, fiind alertat și elicopterul SMURD.

În sprijin, s-au deplasat echipaje Salvamont, SVSU Cozmeni și SAJ cu medic”, anunță ISU Harghita.

La acțiune participă echipe Salvamont, SVSU Cozmeni şi SAJ cu medic. „La sosirea forţelor de intervenţie, la faţa locului au fost găsite 5 persoane: din nefericire, 1 persoană decedată, 1 persoană încarcerată, iar alte 3 conştiente, cooperante şi neîncarcerate. Pompierii acţionează pentru extragerea persoanei încarcerate din autoturism, iar celelalte persoane sunt evaluate la faţa locului de către echipajele medicale”, a transmis ISU Harghita.

Plajele supraaglomerate din Grecia, verificate cu dronele