MAE, avertizare de călătorie în Belgia

Decolările de pe aeroportul Charleroi Sud au fost anulate

Sursa foto: Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Belgiei că din cauza unui protest a personalului aeroportuar programat marţi toate decolările de pe aeroportul Charleroi Sud au fost anulate, potrivit digi24.ro.

Potrivit unui comunicat al MAE, zborurile pasagerilor care sosesc pe Aeroportul Bruxelles – Charleroi ar urma să fie operate în regim normal, dar cetăţenii români sunt sfătuiţi să verifice starea zborului la compania aeriană sau pe site-ul aeroportului.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 344 1658, +32 (0)2 343 69 35, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela la telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Belgia: + 32(0)2 346 9814.

Aeroportul a transmis că decizia anulării plecărilor de marți a fost luată din cauza grevei din sectorul de securitate și a „lipsei de personal care să asigure operațiunile de securitate”, menționând că siguranța nu poate fi garantată. Reprezentanții aeroportului au precizat că se va „face tot posibilul pentru a reporni operațiunile… de miercuri”. Este a treia grevă care a lovit al doilea cel mai aglomerat aeroport din Belgia în mai puțin de două luni, după greva surpriză care a paralizat aeroportul din Charleroi pe 12 septembrie și după acțiunea sindicatului de la 1 octombrie care a perturbat traficul aerian atât pe aeroportul din Charleroi, cât și pe cel din Bruxelles.

Cum va fi vremea la începutul lunii noiembrie