Cum sărbătoarea Crăciunului bate la uşă, astăzi vă propun o reţetă tradiţională, demnă de o masa fastuoasă. Bulz Ciobănesc, pregătit pentru a satisface orice invitat prin aroma, aspectul şi savoarea de excepţie.

Reţetă pentru 10 porţii

Materii prime folosite:

  1. Un kg de pastramă de berbecuţ
  2. Mămăliga 500g
  3. Brânză de burduf 1kg
  4. Smântână fermentată 1,5kg
  5. Sare, piper după gust
  6. 10 ouă de prepeliţă
  7. Unt 100gr
  8. Rozmarin
  9. Cimbru
  10. Usturoi

Tehnica preparării:

Se prepară mămăliga într-o oală cu apă în care se adaugă sare şi unt, iar în momentul în care a ajuns la punctul de fierbere, se adaugă treptat mălaiul şi se amestecă cu un tel până la omogenizare.

Pastrama se taie julien sau cubuleţe şi se trage la tigaie în puţin ulei ulei de măsline, rozmarin, cimbru şi usturoi, după care se stinge cu vin alb. După reducerea vinului se mai lasă pe foc aproximativ 4 minute.

Ouăle de prepeliţă se prăjesc ochiuri, se unge o tavă cu puţin unt şi se pune în aceasta jumătate din cantitatea de mămăligă. Se adaugă un strat de brânză de burduf, pastramă şi se completează cu restul de mămăligă.

Deasupra, se pune un strat de smântână fermentată şi se rade brânză de burduf. Se adaugă ouăle prăjite şi se lasă la cuptor la 180 de grade, 5 minute.

Se taie în porţii egale, se aşează pe farfurie, se asezonează cu smântână fermentată şi brânză de burduf rasă.

Poftă bună!

#news