Facebook a anunțat că va renunța la blocarea știrilor din Australia, decizie controversată care a stârnit un lung șir de critici, atât în mediul online, cât și în mediul offline, australienii declarându-se profund nemulțumiți. Blocajul a început joia trecută, în urma unei dispuse legale, potrivit BBC.
Citește și: Facebook a blocat știrile în Australia
„Facebook s-a reîmprietenit cu Australia”
Trezorierul australian Josh Frydenberg ar fi spus că, în urma unei discuții cu CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, ar fi înțeles că blocajul știrilor în Australia ar urma să se încheie în urmăroarele zile, adăugând că în perioada imediat următoare, legile care au dus la această situația ar urma să fie ajustate.
De unde a început totul
Săptămâna trecută, australienii s-au trezit în situația în care să nu mai poată accesa nicio știre disponibilă în conturile acestora. În contrapartidă, Facebook s-a scuzat și a spus că a fost nevoit să ia această decizie, ca reacție pentru legislația australiană în vigoare, prin care se cerea plata pentru conținut.
„Acțiunile de astăzi ale Facebook, de tăiere a serviciilor esențiale de informații cu privire la serviciile de sănătate și de urgență, au fost la fel de arigante pe cât de dezamăgitoare”, a scris premierul Scott Morrison, pe pagina sa de Facebook, joi, adăugând că „aceste acțiuni vor confirma doar îngrijorările pe care un număr tot mai mare de țări le exprimă cu privire la comportamentul companiilor Big Tech, care consideră că sunt mai mari decât guvernele și că măsurile nu li se aplică și lor. S-ar putea să schimbe lumea, dar asta nu înseamnă că o conduc. Nu vom fi intimidați de Big Tech care încearcă să preseze Parlamentul în timp ce votează Codul de Negociere al mass-media”, a mai spus acesta.
Citește și: WhatsApp îți va dezactiva contul dacă nu ești de acord cu termenii și condițiile