Bărbat atacat de urs în judeţul Bistriţa-Năsăud

El a fost transportat la spitalul din Bistriţa cu multiple leziuni la nivelul toracelui şi al picioarelor.

Urs
Urs sursa foto pixabay

Un bărbat a fost atacat, luni după-masă, de un urs, în extravilanul localităţii Sântioana din comuna Mărişelu, judeţul BistriţaNăsăud, potrivit datelor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), potrivit digi24.ro.

Bărbatul ar fi suferit răni la un picior şi în zona lombară.

„Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD intervine pentru acordarea primului ajutor unui bărbat atacat de urs în extravilanul localităţii Sântioana. Din primele informaţii, bărbatul este conştient, cu leziuni la nivelul unui membru inferior şi în zona lombară, adus în întâmpinarea echipajelor medicale de către aparţinători. Intervenţia este în dinamică”, a informat ISU Bistriţa-Năsăud.

Bărbatul atacat de urs luni după-masă, în extravilanul localităţii Sântioana din judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost transportat la spitalul din Bistriţa cu multiple leziuni la nivelul toracelui şi al picioarelor.

El este stabil hemodinamic şi respirator, a informat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Bistriţa, Camelia Strungari. Primarul comunei Mărişelu, Horea Petruţ, a precizat că bărbatul rănit este un localnic din Sântioana care, din primele informaţii, ar fi mers să îşi îngrădească un teren agricol cu gard electric, moment în care a fost atacat de o ursoaică cu doi pui.

Evenimentele cu urși se înmulțesc. Ieri, un echipaj de poliție care patrula pe Transfagarasan a trebuit să folosească sirenele pentru a alunga un urs de pe carosabil. Acest incident are loc la doar zece zile după ce o tânără, în vârstă de 19 ani, a fost atacată de un urs pe un traseu montan din Jepii Mici, în apropierea stațiunii Bușteni. Fata a fost găsită moartă, iar animalul sălbatic a fost împușcat.

Conducerea ANPDCA, reacție în cazul scandalului de la Leeds