Porci mistreți uciși cu mașina

Bărbatul mureșean a fost reținut de autorități pentru braconaj

Mistreti
Mistreti

Un bărbat din Mureş a lovit o turmă de porci mistreți cu mașina de mai multe ori și a ucis 7 animale. Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă, bărbatul mureșean fiind reținut de autorități pentru braconaj, potrivit ziare.com.

„În cursul nopţii, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ungheni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în comuna Crăciuneşti, în apropierea pădurii, un bărbat ar fi lovit cu autoturismul său o turmă de porci mistreţi.

La faţa locului, au fost identificaţi 7 porci mistreţi decedaţi, care, ulterior, au fost lăsaţi în custodia paznicului de vânătoare, fiind transportaţi la D.S.V.S.A Mureş, în vederea efectuării necropsiei”, a anunțat IPJ Mureş. Incidentul a fost observat de un paznic de vânătoare care a alertat imediat autoritățile. Bărbatul de 36 de ani care a lovit mistreții cu mașina nu ar fi la prima abatere de acest gen.

„A venit, s-a oprit, a studiat şi, la un moment dat, maşina din faţă a plecat cu viteză mare spre direcţia în care erau mistreţii şi a intrat cu viteză direct în turma de mistreţi. Şi-a continuat deplasarea câteva sute de metri, s-a întors înapoi şi a trecut peste aceiaşi mistreţi care au rămas în agonie”, a explicat Vasile Silaghi, paznic de vânătoare. Daunele materiale provocate de uciderea ilegală a mistreților sunt de aproximativ 5.000 euro. Mureșeanul a fost reținut pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

Medic chirurg de la Spitalul Fundeni pus sub acuzare pentru ameninţare