Craniu uman descoperit pe un teren viran din Vaslui

A fost deschis un dosar de ucidere din culpă

Politist
Politist sursa foto pixabay

Descoperire macabră în județul Vaslui. Un craniu uman a fost găsit pe un maidan din apropierea gării. După apelul la 112 de joi, 22 iulie, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, potrivit ziare.com.

Criminaliștii vasluieni au cercetat cu atenție locul unde a fost descoperit craniul și au folosit un câine de urmă, dar la fața locului nu au fost identificate alte fragmente de oase.

„Inițial am crezut că acei câini au găsit un arici și m-am dus repede, ca nu cumva să se înțepe. Dar când colo, aceștia găsiseră un craniu uman. Am sunat de urgență la 112 și a venit un echipaj de poliție care a ridicat acel craniu”, a explicat cetățeanul care a alertat poliția. Reacția poliției a fost deschiderea unui dosar penal de ucidere din culpă și se continuă ancheta pentru a stabili originea craniului.

„Craniul a fost ridicat de către polițiștii criminaliști și transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui pentru a fi expertizat, în vederea stabilirii vechimii și provenienței acestuia”.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar în funcție de rezultatul expertizei medico-legale, urmează a fi dispuse măsurile legale”, a anunțat IPJ Vaslui. Descoperirea macabră vine la scurt timp după ce polițiștii vasluieni au găsit un cadavru într-un geamantan în comuna Pungești din același județ. Ancheta a dus la două arestări și la dezvăluirea unei alte crime comise anterior.

Trei copii au intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate