A noua ediție a „Asia Fest” va avea loc, de vineri până duminică, în Parcul Naţional din Bucureşti.
Sunt organizate spectacole, filme, ateliere, expoziţii, dar și standuri cu produse din bucătăria tradițională.
„Asia Fest” – un eveniment cu un program încărcat
Prima zi a festivalului include un atelier-spectacol de îmbrăcare a kimono-ului. Evenimentul este susţinut de Laura Karaman, singurul designer din România de astfel de articole.
De asemenea, tot vineri, participanții pot asista la un fashion show indo-european prezentat de designerul Hema Divakaran, dar și la o demonstraţie introductivă în lumea cricket-ului adusă de Andrew Begg de la federaţia română în domeniu. Acestea sunt urmate de proiecţia filmului chinez de animaţie „White Snake”.
Sâmbătă vor avea loc demonstraţii de taekwondo şi aikido, un concurs de Cosplay, recitaluri de muzică K-pop, turcească, indiană şi tobe japoneze, dansuri şi prezentări, live cooking cu chef John Menumorut.
Ba mai mult, este programat un concert al unuia dintre cei mai talentaţi chitarişti şi compozitori de muzică blues şi rock din Turcia, Fetiblue. Va fi proiectată animaţia japoneză „Belle”, în regia lui Mamoru Hosoda, primul anime distribuit în cinematografele din România.
Ultima zi de festival aduce pe scena „Asia Fest” o prezentare a costumelor tradiţionale ale continentului, parada Cosplay şi un concurs de K-Pop, momente de muzică şi dansuri tradiţionale şi contemporane indiene, orientale şi afgane, un fragment din spectacolul de teatru-dans „Drumul Mătăsii”, spectacolul de dans tradiţional din Sri Lanka „Shrithale” şi proiecţia comediei fantastice indiene „Phillauri” în regia lui Anshai Lal.
„Asia Fest” aduce și o varietate de mâncăruri tradiționale asiatice
Potrivit comunicatului citat de AGERPRES, gurmanzii vor putea degusta mâncăruri tradiţionale, dar şi experimente gastronomice exclusiviste din India, Turcia, Coreea de Sud, China şi Japonia.
Acestea includ kimtchi, Dak Galbi, baclavalele şi cataiful turcesc, dulciuri tradiţionale siriene şi libaneze, ramen şi bento japonez, îngheţată thailandeză, tikka masala şi curry indian, bubble tea, deserturi mochi gourmet.
Persoanele pasionate de bucătăria asiatică vor putea cumpăra condimente, sosuri, ceaiuri şi alte ingrediente pentru acasă. De asemenea, vor putea fi achiziționate și cosmetice coreene, haine, cărţi, manga, decoraţiuni şi bijuterii de inspiraţie asiatică.
Sursa citată informează că vizitatorii vor putea admira o expoziţie de fotografie. Aceasta surprinde frumuseţea palatelor imperiale şi a grădinilor din China. A fost pusă la dispoziţie de către Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti.
Au fost pregătite și mai multe ateliere
Spaţiul de ateliere reuneşte sesiuni de caligrafie arabă, tatuaje cu henna, demonstraţii de îmbrăcare a kimono-urilor japoneze şi de ceremonie a ceaiului, pictură pe evantaie şi lampioane, sesiuni foto în costume tradiţionale coreene şi multe altele.
Un atelier în premieră la „Asia Fest” este cel inspirat de Festivalul Tanabata, un eveniment ce a apărut din anul 755 în Japonia, iar participanţii îşi vor putea scrie dorinţele pe bucăţele de hârtie numite tanzaku, ce vor fi apoi agăţate, alături de alte decoraţiuni, în copaci.
Cea de-a IX-a ediţie a „Asia Fest” este un proiect cofinanţat de Primăria Sectorului 2.
La ceremonia de deschidere vor participa, alături de primarul Radu Mihaiu, Han Chunlin, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Md Daud Ali, ambasadorul Republicii Bangladesh în România, Kim Jong Myung, prim secretar al Ambasadei Coreei de Sud la Bucureşti, şi Dao Vibulpanich, ambasadorul Regatului Thailandei în România.
Citește și Fost ministru al Justiției, condamnat la închisoare pe viață pentru luare de mită