Prietenii fiicei omului de afaceri arădean Ioan Crișan, suspectați că l-ar fi ucis

Miercuri dimineață sunt verificate locuințele celor patru suspecți din România, care vor fi aduși la București, unde vor fi audiați.

Politist
Politist sursa foto pixabay

Poliția Română a efectuat în dimineața zilei de miercuri, 7 percheziții domiciliare în cazul atentatului cu bombă din 2021 de la Arad, în care a fost ucis omul de afaceri Ioan Crișan. Perchezițiile au loc în cadrul dosarului penal deschis pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri arădean, potrivit ziare.com.

Omul de afaceri a murit în urma exploziei unei bombe sub mașina sa. Deocamdată, procurorii nu au oferit foarte multe informații.

Potrivit surselor Digi24, atacul ar fi fost comandat de fiica milionarului din Arad care ar fi acționat cu sprijinul a trei cunoscuți. Aceștia ar fi avut ajutor și din partea unor asasini plătiți, cetățeni străini. Ofițerii din statele vecine sunt pe urmele lor, iar în următoarele zile urmează să fie făcută publică identitatea lor.

Miercuri dimineață sunt verificate locuințele celor patru suspecți din România, iar aceștia vor fi aduși la București, unde vor fi audiați.

În 2022, la un an de la atentatul cu bombă, după audierea a sute de martori români și din străinatate, procurorii au publicat următoarele concluzii. Au fost analizate relaţiile comerciale derulate de victimă. Situaţia economică şi financiară a societăţilor în care era implicat nu a relevat vulnerabilităţi şi acţiuni cu risc de escaladare violentă, la nivelul mijloacelor folosite pentru comiterea faptei. Până la acest moment, nu au fost confirmate informaţiile, vehiculate şi în spaţiul public, privind implicarea victimei în activităţi de crimă organizată.

Au fost verificate raporturile civile rezultate din activităţi specifice cămătăriei pe care victima le derula, fără concursul altor persoane.

Au fost audiate peste 400 de persoane şi au fost efectuate percheziţii domiciliare şi percheziţii informatice pe un număr important de dispozitive (35). Au fost dispuse şi finalizate multiple (18) constatări balistice, fizico-chimice, traseologice şi expertize genetice. S-a stabilit tipul de exploziv, de mare putere, din coroborarea rezultatelor a 3 constatări fizico-chimice. A fost stabilită poziţia materialului exploziv prin experiment judiciar şi constatări tehnico-ştiinţifice. S-au realizat determinări cantitative ale materialului exploziv care a cauzat decesul victimei. Din punct de vedere al stadiului cercetărilor, urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (in rem), până în acest moment nu s-a dispus continuarea urmării penale faţă de o persoană.

Poliţia Română a furnizat sprijin prin alocarea ofiţerilor şi agenţilor de poliţie pentru delegarea de activităţi, principala structură care efectuează acte de urmărire penală în cauză fiind Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR.

Pentru ancheta în cazul atentatului cu bombă de la Arad, autoritățile române au ”solicitat date de interes pentru soluţionarea cauzei de la toate statele afiliate reţelei Interpol, fiind iniţiate şi derulate proceduri punctuale de cooperare judiciară şi poliţienească, în relaţie cu autorităţi ale mai multor state. Totodată, a fost solicitată şi s-a beneficiat de asistenţa Europol”, au mai transmis procurorii.

Pregătirea organismului pentru adaptarea la trecerea la ora de iarnă