Mai multe firme din județul Mureș, acuzate de evaziune fiscală

Potrivit oamenilor legii, nu ar fi achitat impozitele către bugetul statului

Evaziune fiscala
Evaziune fiscala sursa foto pixabay

Timp de peste 3 ani, mai multe societăți comerciale din județul Mureș ar fi acționat ilegal pentru a eluda impozitele și taxele datorate bugetului de stat. Polițiștii fac percheziții în mai multe județe din țară, potrivit stiripesurse.ro.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Mureș, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș

Oamenii legii pun în executare 77 de mandate de percheziție domiciliară, miercuri, în județele Mureș, Brașov, Covasna, Maramureș, Dâmbovița, Galați, Olt, Bihor și Cluj, într-un dosar penal privind săvârșirea mai multor fapte de evaziune fiscală. Din anul 2021 și până în prezent, societăți comerciale din județul Mureș ar fi acționat ilegal în vederea eludării impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat.

Astfel, agenții economici nu ar fi înregistrat în evidența contabilă totalitatea veniturilor realizate în urma comercializării de legume și fructe și ar fi dispus înregistrarea în actele contabile a unor documente justificative fără conținut economic real.

„Perchezițiile urmăresc identificarea actelor sau înscrisurilor în legătură cu trasabilitatea bunurilor de la producător/furnizor la comercianți/intermediari și ulterior la beneficiarii finali, în vederea stabilirii prejudiciului cauzat bugetului de stat. În cauză vor fi puse în executare mandate de aducere, urmând a reveni cu informații după finalizarea activităților specifice. Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice. La activități participă polițiști din cadrul mai multor servicii județene, birouri independente și poliții municipale și orășenești din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș”, transmite Poliția Română.

Prietenii fiicei omului de afaceri arădean Ioan Crișan, suspectați că l-ar fi ucis