Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad are un deficit de sute de angajaţi, 20% din posturile prevăzute în schemă fiind neocupate. Deficitul cel mai mare este la medici, unde 30% din posturile prevăzute sunt neocupate. Potrivit datelor transmise de conducerea spitalului, din 3.170 de posturi, 666 nu sunt ocupate în acest moment, potrivit g4media.ro.
În cazul medicilor, sunt prevăzute 359 de posturi, dar numai 249 de angajaţi, ceea ce înseamnă că 30% din posturi au rămas neocupate.
La asistenţi medicali, din 1.234 de posturi prevăzute, 25% au rămas vacante, mai fiind nevoie de 291 de persoane pentru completarea schemei de personal. „Deficit de medici se înregistrează în specialităţile medicină de urgenţă, radiologie şi imagistică medicală, boli infecţioase, cardiologie intervenţională, reumatologie şi pediatrie. Blocarea angajărilor este o problemă, dar şi faptul că la unele concursuri, cum ar fi pentru posturi în medicina de urgenţă, nu se prezintă medici candidaţi. În perioada următoare, în conformitate cu propunerile medicilor şefi de secţii, compartimente şi servicii medicale – membri ai Consiliului Medical al SCJU Arad, prin şedinţă de Comitet Director al SCJU Arad, vom proceda la scoaterea la concurs a unor posturi medicale”, a transmis conducerea celui mai mare spital din judeţul Arad.
Angajările se vor face pe baza unui contract de prestări servicii, în cazul medicilor şi asistenţilor, contracte care se încheie însă pe perioadă determinată.
Pentru a asigura serviciile medicale complete, angajaţii fac ore suplimentare, dar care nu sunt plătite, fiind acordate în schimb zile libere în funcţie de orele lucrate. Totuşi, în cazul asistenţilor medicali, reprezentanţii spitalului susţin că numărul acestora acoperă volumul de muncă, chiar dacă sunt mai puţini decât prevede schema de personal, asta pentru că gradul de ocupare a paturilor este de 60%.
Peste 200 de persoane din județul Bihor au primit ilegal ajutoare sociale