Există mai multe obiceiuri la care o persoană poate apela pentru a deveni mai echilibrată, mai optimistă, mai calmă și, de ce nu, mult mai organizată.
Anxietatea cu care mulți dintre noi se confruntă în prezent a fost influențată atât de anii de pandemie, cât și de pesimismul existent, zi de zi, în știri.
Fie că utilizăm televizorul, radioul sau diverse pagini de internet ca sursă de informare, informațiile pe care le asimilăm duc la temeri, anxietăți și insomnii, toate acestea culminând cu o stare de iritabilitate foarte greu de depășit.
Cum să fii o persoană mai calmă:
Un text publicat pe pagina de Facebook, aparținând Asociației Pentru Promovarea Asigurărilor (APPA), vine cu o serie de sfaturi ușor de aplicat și care au ca scop redarea calmului.
1. Ţine un jurnal. Să scrii (de mână) despre sentimentele, trăirile şi emoţiile zilnice te ajută să le procesezi (şi să le controlezi) mai uşor.
2. Caută activităţi care să te determine să fii creativ(ă). Găteşte reţete noi, fă fotografii sau clipuri amuzante, creează ceva personalizat pentru a-l dărui celor dragi.
3. Fii conştient(ă) de gândurile tale şi de ceea ce simţi. Practică mindfulness: fii atent(ă) în mod activ la gândurile şi emoţiile tale, pe măsură ce acestea apar, ca să le poţi gestiona mai uşor.
4. Dormi suficient. Lipsa somnului creşte gradul de iritabilitate şi agresivitate.
5. Învaţă tehnici de respiraţie. Controlul respiraţiei este esenţial pentru controlul emoţiilor, iar să respiri adânc şi rar te ajută să te calmezi.
6. Petrece timp în natură.
7. Fă (mai mult) sport.
Relaxarea, calmul și optimismul ajută atât în viața personală, cât și în cea profesională
Dacă obținem această stare de calm general, vom fi avantajați în multiple circumstanțe: vom reuși să evaluăm corect anumite situații, ne vom doza în mod corect energia psihică în raport cu solicitările reale și vom găsi cu ușurință motivația la locul de muncă.