Stadionul Rapid, adică acel stadion care a făcut, ani de-a rândul, istorie în fotbalul românesc, se apropie de finalizare. Astfel, cât de curând, suporterii vor avea, din nou, acces în tribune, întrucât ultimele detalii sunt puse, în acest moment, la punct.
Construcții Erbașu pune la punct ultimele detalii de pe Stadionul Rapid
Potrivit companiei care se ocupă cu repunerea în funcțiune a arenei istorice, Construcții Erbașu, au fost efectuate primele probe la instalația nocturnă a arenei din Giulești.
Mai exact, cele 200 de proiectoare de tip led, de ultimă generație, sunt capabile să dezvolte un nivel mediu de iluminare de 2.000 lx. În cursul serii de miercuri, pentru a se asigura funcționarea optimă a acestora, au fost aprinse simultan, testele fiind precedate de un succes.
Alte dotări
Conform informațiilor, complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive, ca de exemplu: haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, dar şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice.
- spaţii de cazare pentru sportivi;
- spaţii de alimentaţie publică;
- spaţii administrative;
Stadionul va deține un nivel de clasificare UEFA 4 și va avea o suprafață desfășurată construită de 40.522 mp.
Ba mai mult de atât, în paralel, au fost puse în funcțiune pentru prima oară inclusiv cele două tabele de marcaj, ce au o suprafață de 41.58 mp, fiecare.
Atunci când va fi dat în funcțiune, Stadionul Rapid va avea peste 14.000 de locuri destinate suporterilor din galeriile echipelor de fotbal ce vor juca pe această arenă.
Și pentru că tot am ajuns la acest subiect, în viitorul apropiat, Stadionul Rapid va fi gazda meciurilor de fotbal pjucate de legendarul FC Rapid 1923 București. Cel mai probabil, arena sportivă proaspăt reabilitată va fi, de asemenea, gazda unor meciuri pentru campionatele europene Under 19 și Under 21, care se vor desfășura în țara noastră, în următorii ani.
Citește și: Stadionul Rapid se modernizează. Ultimul stadiu, montarea gazonului