Doi bărbați agresați la o benzinărie cu arme albe 

Oamenii legii au efectuat percheziții la grupări interlope implicate în agresiune

Perchezitii
Perchezitii. Sursa foto: Politia Romana

Poliţiştii din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente din Capitală fac joi 16 percheziţii în urma unui conflict produs în luna august, când şapte persoane au agresat cu arme albe doi bărbaţi, într-o benzinărie din Giurgiu, potrivit ziare.com.

O percheziţie vizează o persoană acuzată de operaţiuni financiare frauduloase şi de acces ilegal la un sistem informatic.

Alte trei percheziţii au loc în Bucuresti şi în Dâmboviţa, într-un dosar de evaziune fiscală. ”În această dimineaţă, în cadrul operaţiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea unităţilor de parchet competente, pun în aplicare 21 de mandate de percheziţie domiciliară, în cadrul unor dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic, tâlhărie, şantaj, lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, anunţă Poliţia Capitalei.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente pun în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal deschis pentru şantaj, lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În acest context, poliţiştii din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente au desfăşurat activităţi investigativ-operative, în vederea probării activităţii infracţionale a 12 persoane. Faptele au avut loc în noaptea de 16/17 august 2024, când şapte persoane au fost instigate de un bărbat şi au urmărit alţi doi bărbaţi, din Bucureşti până în judeţul Giurgiu. După ce cei doi bărbaţi au oprit la o staţie de alimentare, cele şapte persoane, având asupra lor arme albe, i-au fi agresat fizic. Totodată, aceştia au tulburat ordinea şi liniştea publică.

”După investigaţii amănunţite s-a mai stabilit că această agresiune a avut loc în urma unui conflict preexistent, generat de faptul că una dintre persoanele vătămate a achiziţionat, cu intenţia de a locui, un imobil în judeţul Ilfov, contrar înţelegerii anterioare pe care a avut-o cu trei dintre persoanele cercetate în acest dosar penal. Aceste fapte au avut drept scop determinarea persoanei vătămate să nu locuiască în respectivul imobil”, transmit poliţiştii.

Poliţist mort după ce a căzut de la etajul 3 al unui bloc