Agent de la Penitenciarul Baia Mare prins cu droguri

Drogurile ar fi urmat să fie introduse în pușcărie și vândute deținuților

Droguri
Droguri sursa foto pixabay

Polițiștii din Maramureș au prins în flagrant o persoană, în timp ce ridica un colet, expediat din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, care conținea aproximativ 2,5 kilograme de canabis, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit surselor judiciare, este vorba despre un subofițer de la Penitenciarul Baia Mare, Flavius Ștefan F., cel care ar fi implicat în acest caz care readuce în discuție prezența stupefiantelor în spatele gratiilor.

Potrivit primelor informații, drogurile ar fi urmat să fie introduse în pușcărie și valorificate pe ‘piața neagră’ a deținuților. Mai mult, din informațiile anchetatorilor, agentul-șef principal are calitatea de suspect într-un dosar penal al DIICOT, în care ar fi cercetat pentru trafic de droguri de risc și infracțiunea prevazută de art. 14 indice 1 din Lg. 104/2008 privind Prevenirea și Combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care sindicatele din penitenciare, prin președintele FSANP, Cosmin Dorobanțu, reclamă în spațiul public neacordarea unor drepturi și pun presiune pe reprezentanții statului român. Nu au fost puține cazurile în care au apărut cazuri de droguri în spatele gratiilor, cazuri trecute la ‘și altele’ de către șefii care gestionează activitatea penitenciarelor din România.

Poliţist mort după ce a căzut de la etajul 3 al unui bloc