Bode: „La acest moment, nu sunt prefigurate noi restricţii”

În România a fost confirmat al patrulea caz de infectare cu noua tulpină Covid

Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat, luni, că în acest moment nu sunt prefigurate noi restricții în România, totodată a subliniat că experții analizează posibilele efecte ale noilor tulpini de coronavirus. Mai mult, acesta le recomandă cetățenilor „să nu lase garda jos”.

 Apelul nostru pe care îl adresăm cetăţenilor este de a nu lăsa garda jos, de a continua să respecte măsurile generale de protecţie în vederea menţinerii sănătăţii proprii şi a celor din jur şi de asemenea, să se informeze cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19

Lucian Bode, ministrul de Interne, la Digi 24

Acesta a precizat, la Digi 24, că în contextul actual, cu reluarea unor activități, dar și cu redeschiderea școlilor „prioritatea principală atât a noastră ca instituţii ale statului, cât şi a cetăţenilor este prudenţa. Tocmai de aceea subliniez importanţa unei monitorizări atente, analizarea diferitelor aspecte aflate în strânsă legătură cu noua tulpină. Cu ajutorul colegilor specialişti să putem veni cu soluţii de limitare a răspândirii noii tulpini”.

În acest moment, la Suceava, a fost confirmat un al patrulea caz de infectare cu noua tulpină Covid și sunt așteptate rezultatele pentru alte 16 persoane (aflate în focarul de la o școală din București).

Potrivit specialiștilor, tulpina descoperită în Anglia este mult mai contagioasă, cu 70%, decât cea care a circulat de la începutul pandemiei.

Citește și: Oana Pellea ar transforma Catedrala Mântuirii Neamului în centru de vaccinare