Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a decis că atât ștampila, cât și sigiliul nu vor mai fi folosite de acum încolo, în cadrul ministerului, scrie stiripesurse.ro. Decizia a fost luată prin ordin de ministru și se referă la toate persoanele juridice, fizice cu drept privat, însă și la entitățile fără personalitate juridică, în directă colaborare sau în subordinea MDLPA.
Ștampila, înlocuită de semnătură
În contextul noii decizii, cei menționați anterior nu vor mai fi obligați să folosească ștampila, atunci când scriu declarații sau cereri, și nici la oficializarea contractelor sau înscrisurilor din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. „Funcționarii din cadrul ministerului nu vor mai cere ștampilă pe o cerere sau un contract, de exemplu, iar încălcarea acestei prevederi constituie abatere disciplinară și se sancționează conform legii”, a declarat ministrul Cseke Attila, conform sursei citate anterior.
Pe 11 septembrie 2019, Camera Deputaților adopta, în calitate de for legislativ decizional, proiectul de lege prin care se renunța la obligativitatea folosirii ștampilei. În luna octombrie a aceluiași an, președintele Klaus Iohannis promulga legea, scria, la momentul respectiv Hotnews.ro.
„(2.1) Persoanele juridice de drept public, nu au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituțiile sau autoritățile publice ori emise sau încheiate în relația cu instituțiile sau autoritățile publice”, se arată în proiectul de lege.
Citește și: BOR se transformă: ieri trafaletul, azi ștampila, mâine vaccinul cu apă sfințită!