Aproape o mie de intervenții au avut anul trecut pompierii clujeni la incendii de vegetație. Pompierii fac un apel la clujeni să nu dea foc la miriști, deoarece astfel de acțiuni sunt ilegale. ”Numai anul trecut am intervenit în județul Cluj la peste 900 de incendii de vegetație uscată, fiind printre județele fruntașe la acest capitol, iar, din păcate, unele dintre aceste evenimente, au fost soldate chiar și cu victime omenești”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență, potrivit g4media.ro.
Conform modificărilor legislative adoptate anul trecut, arderea vegetației uscate este interzisă. Cetățenii care vor utiliza în continuare focul pentru igienizarea terenurilor agricole riscă amenzi între 7.500 și 15.000 lei.
”Pentru diminuarea numărului de arderi și implicit a pagubelor rezultate, precum și aplicarea măsurilor coercitive în situația constatării neîndeplinirii obligațiilor de către persoanele fizice și juridice, vor fi intensificate acțiunile în teren desfășurate de personalul inspectoratului pentru situații de urgență, în colaborare cu reprezentanți și specialiști din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Gărzii Naționale de Mediu”, arată pompierii.
Aproximativ 13 hectare de vegetaţie uscată au ars, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea Şendriceni din judeţul Botoşani, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Potrivit acestora, la faţa locului au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Dorohoi, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.
Vreme neobișnuit de rece săptămâna viitoare, anunță meteorologii