Nou mesaj de alarmă în 24 de ore privind dronele care ar putea să cadă în Tulcea, la granița cu Ucraina

Localnicii susțin că trei drone ar fi căzut la Plauru, în urma exploziilor de marți noaptea

Drona
Drona sursa foto pixabay

Al doilea mesaj RO-Alert a fost emis în ultimele 24 de ore privind dronele care ar putea să cadă în localitățile din nordul județului Tulcea, aflate la graniță cu Ucraina, potrivit g4media.ro.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis, joi dimineață, că a emis un mesaj de alertă în jurul orei 01:20 pentru a informa populația că este posibil să cadă fragmente de drone pe teritoriul românesc și pentru a-i ruga pe localnici să nu intre în panică, să urmeze indicațiile si sfaturile din mesajul RO-Alert

Dacă nu se simt în siguranță ori au nevoie de ajutor și sprijin să apeleze pentru ajutor numărul unic de urgență 112. ”Facem precizarea că nu teritoriul țării noastre este vizat de atacurile Federației Ruse, iar aceste mesaje sunt transmise pentru a informa populația cu privire la faptul ca există posibilitatea ca pe teritoriul României să cadă obiecte provenite în urma distrugerii unor aparate de zbor fără pilot”, se arată în mesajul IGSU. Autoritățile spun că joi dimineață nu au fost înregistrate apeluri la 112, însă miercuri dimineață au fost înregistrate 10 apeluri de la oameni care semnalau explozii puternice ori cereau informații cu privire la acestea.

Localnicii susțin că trei drone ar fi căzut la Plauru (un sat care aparține de comuna Ceatalchioi), în urma exploziilor de marți spre miercuri.

O dronă ar fi căzut în liziera de pe malul apei, una în porumb și cea de-a treia pe miriște.Ministerul Apărării a transmis, miercuri, că a ridicat două aeronave F-16 din Baza 86 Borcea, pentru a monitoriza situația aeriană. În urmă cu mai puțin de trei săptămâni, populația din nordul județului a fost de asemenea avertizată prin RO-Alert, cu privire la diferite fragmente care ar putea să cadă pe teritoriul localităților de la graniță.

Mai mult, în martie 2024 Ministerul Apărării a confirmat într-un comunicat că ”elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei”.

Publicația locală DeBraila. ro arăta că fragmentele au căzut la doar 8 km de orașul Brăila. O altă dronă a căzut aproape de Plauru, în octombrie 2023. Ministerul Apărării Naționale preciza că echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru.

Căruțaș amendat cu 16.500 lei de polițiștii din Dâmbovița