Brașov și Cluj- Napoca incluse în topul mondial al fericirii

Finlanda rămâne pe primul loc în clasamentul celor mai fericite țări din lume

Cluj-Napoca şi Braşov sunt printre primele oraşe din România care au intrat în topul mondial al fericirii, potrivit unor date apărute într-un studiu ce include 250 de locaţii din întreaga lume, potrivit stiripesurse.ro.

Cluj-Napoca ocupă locul 195 în acest clasament al fericirii, iar Brașovul se află pe poziția 220

Cele două orașe sunt remarcate pentru eforturile lor în sporirea bunăstării locuitorilor. Studiul subliniază că fericirea în orașe variază și depinde de nevoile specifice ale diferitelor grupuri de locuitori – de la copii și studenți, până la profesioniști și cetățeni în vârstă. Toate orașele au fost clasate pe baza a cinci domenii care au un impact direct asupra fericirii – cetățenii, guvernare, mediu, economie și mobilitate.

Rezultatele subliniază diversitatea nevoilor specifice diferitelor grupuri de locuitori – de la copii şi studenţi până la profesionişti şi persoane în vârstă

Se observă şi o diferenţă semnificativă în percepţia fericirii în funcţie de contextul local şi de politicile implementate. Pentru realizarea topului, au fost luate în considerare cinci domenii, care influenţează direct starea de fericire a cetăţenilor: de la comunitate, la guvernare, mediul înconjurător, economia sau mobilitatea. Pe primele locuri în clasamentul celor mai fericite oraşe din lume se află Aarhus din Danemarca, urmat de Zurich – din Elveţia şi Berlin în Germania. Finlanda rămâne pe primul loc în clasamentul celor mai fericite țări din lume, urmată de Danemarca, Islanda și Suedia.

Lufthansa introduce o taxă suplimentară pe bilet pentru acoperirea unor „costurile climatice”