Direcţia silvică din Caraş–Severin nu mai este de-acord cu relocarea urşilor din diferitele zone ale ţării în fondurile cinegetice de pe raza judeţului, potrivit g4media.ro.
“Am avut urși acolo de când ne știm, de la 1900, în fondul Higeg, la Teregova au fost trei dislocări urși. Ultima a fost o ursoaică cu trei pui anul trecut, adusă de pe la Sinaia. Au mai făcut dumnealor de astea, așa să ni bage pe gât, doar că nu pot face fără acordul nostru și am spus exclus, nu mai vrem. Dacă credeți că noi suntem un fel de soluție finală sau un fel de a vă scăpa de urși, din altă parte nu mai suntem de acord” spune Ioan Talpan.
Tabugan susține că fondul silvic din județ nu mai suportă alte animale. Directorul Direcției Silvice Caraș Severin a mai subliniat că,exemplare cu urs se găsesc şi în zona Domaşnea, Munţii Ţarcu, dar şi în Valea Almăjului, însă oamenii nu trebuie să se teamă pentru că în Banat aceştia circulă doar prin pădurile dese din zona de munte şi nu se apropie de gospodării.
”La ora actuală a venit o hârtie și ni se spune pentru relocare ne dau apt pentru Caraș-Severin, fondul de vânătoare Pecinișca de la Băile Herculane. Acolo a fost urs, dar de acolo coboară în stațiunea de pe Valea Cernei; se punea problema în ideea că va fi acuma. Eu fiind din zonă cunosc problema. Aşa cum până acum i-am dus la Higeg îi putem duce și în altă parte. Dar, deocamdată noi nu mai avem posibilitatea“, spune Ioan Tabugan. Proiectil neexplodat, îngropat din Al Doilea Război Mondial, descoperit într-un mormânt din Giurgiu