Bărbat condamnat la închisoare pentru furtul camerelor de supraveghere de pe stâlpii unei comune

El a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu amânare

Inchisoare
Inchisoare sursa foto pixabay

Un bărbat din Alba a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu amânare, pentru furtul a 3 camere de supraveghere. Acesta le-a furat direct de pe stâlpii din comună. Reprezentanții primăriei și-au dat seama de lipsa lor abia după o lună, potrivit digi24.ro.

În urma cercetărilor, polițiștii au aflat cine e hoțul și au mers peste el acasă, doar că în timp ce aceștia îi percheziționau locuința, bărbatul a fugit pe geamul de la dormitor.

Furtul a avut loc în 8 august 2022, pe raza comunei Vințu de Jos, județul Alba. Bărbatul era sub influența alcoolului și circula cu bicicleta prin satul Vurpăr. El a observat, într-o intersecție, 3 camere de filmat pe un stâlp. Bărbatul s-a dat jos de pe bicicletă, s-a urcat pe stâlp, a smuls cablurile și a luat cele trei camere de luat vederi. În drumul spre casă, a ascuns bunurile furate sub o stâncă, locație în care s-au aflat timp de mai multe săptămâni. Angajații primăriei și-au dat seama că nu mai au camere de luat vederi în zona respectivă abia după o lună. Mai exact, pe 1 septembrie 2022, aceștia au sesizat furtul la Poliție, care a deschis dosar penal.

În urma cercetărilor, oamenii legii l-au identificat pe bărbat și, pe 13 septembrie 2022, au mers la el acasă pentru a-l percheziționa.

În timp ce polițiștii se aflau în casa lui, bărbatul a fugit pe geam. „Inculpatul a recunoscut că la data percheziției domiciliare a deschis geamul de la dormitor și a fugit pe uliță printre case, ajungând în pădure, loc de unde a coborât abia seara, iar apoi a plecat din nou la București”, au notat magistrații în motivarea instanței. Anchetatorii au reușit să îl aducă pe bărbat pentru a fi audiat. Acesta și-a recunoscut fapta și a povestit exact cum s-a întâmplat. După aproape 2 ani, magistrații Judecătoriei Alba au decis și pedeapsa în cazul lui: un an și două luni de închisoare cu amânare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Nereguli grave descoperite de Protecția Consumatorilor la o piscină din Buzău