Femeie despăgubită de instanță după ce a fost accidentată de soțul ei

Ea va primi daune în valoare de 100.000 de lei pentru trauma suferită în urma accidentului

Sentinta
Sentinta

O femeie din județul Iași a primit despăgubiri pentru rănile grave provocate într-un accident care a fost produs de soțul ei. În acest caz, instanța a hotărât ca femeia să primească despăgubiri în valoare de 100.000 de lei pentru trauma suferită în urma accidentului, potrivit ziare.com.

Femeia și-a argumentat cererea în fața instanței folosindu-se de un ordin de ministru care hotărăște punctaje pentru rănile provocate de accident, punctaje care sunt transformate în sume de bani.

Firma de asigurări a invocat același ordin, doar că mai diferit, și așa s-a ajuns la un punctaj considerabil mai mic. În acest caz, judecătorii au decis că ordinul nu este aplicabil și au făcut propria evaluare. Accidentul a avut loc în iulie 2021, iar Carmen P. era pasageră în mașina condusă chiar de soțul ei, pe DN 24, în Satu Nou. Cei doi mergeau dinspre Vaslui spre Iași. Pentru că șoferul a adormit, mașina a ieșit de pe carosabil și a lovit direct un cap de pod. În urma accidentului, femeia a suferit multiple fracturi și fisuri ale vertebrelor. Chiar dacă a primit timp de o lună îngrijiri medicale, pasagera nu și-a putut recupera complet sănătatea. Ea poartă și în prezent corset cu tijă metalică pentru susținerea coloanei vertebrale și are 5 vertebre prinse în șuruburi.

România riscă o procedură de infringement din partea Comisiei Europene pe tema deșeurilor