Româncă condamnată la închisoare pentru înșelarea unui pensionar spaniol

Ea l-a înșelat cu aproximativ 1 milion euro

Inchisoare
Inchisoare sursa foto pixabay

Autoritățile din Spania au emis un mandat de arestare internațional pentru o femeie din România care a obținut aproape 1 milion de euro de la un pensionar pe care l-a cunoscut în clubul de striptease din Cantabria unde lucra, potrivit ziare.com.

Românca a fost condamnată la 6 ani de închisoare, dar nu s-a prezentat la închisoare

Totul a început în 2015, când femeia, pe atunci în vârstă de 29 de ani, a început să ceară bani unuia dintre clienții clubului unde era angajată. Invocând diverse motive, de la accidente și urgențe medicale fictive până la situații de familie extreme, a reușit să-l aducă la sapă de lemn pe profesorul spaniol pensionat. Bărbatul a vândut 3 proprietăți, a luat 5 împrumuturi de la un prieten și 4 de la bănci, dându-i româncei 922.000 euro până în 2017, când aceasta a dispărut, lăsându-l îndatorat și fără economiile de o viață.

Condamnată la fraudă în formă continuată, românca a obținut suma uriașă de bani sub diferite pretexte, care au inclus operații de extirpare a uterului și ovarelor, cancer cerebral, răpiri și fonduri blocate în bănci din România

În 2021, femeia a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru faptele sale și la returnarea sumelor obținute fraudulos, însă a fugit din Spania. Autoritățile cred că își continuă activitățile de înșelătorie în alte țări europene, motiv pentru care au emis mandatul de arestare internațional. Avocații româncei au susținut că sumele plătite au fost pentru „servicii sexuale”, însă la un total de peste 300.000 de euro pe an, adică 842 de euro pe zi, magistrații spanioli au respins asta înainte de condamnarea la închisoare și la returnarea sumei de aproape 1 milion de euro.

Cod portocaliu de caniculă pentru 20 de județe și București