Șofer oprit cu focuri de armă de avertisment în  județul Olt

El a refuzat să oprească la somațiile polițiștilor

Sofer
Sofer sursa foto pixabay

Urmărire ca în filme în noaptea de duminică. Un șofer a refuzat somațiile de a opri mașina, astfel încât ofițerii au tras 11 focuri de armă de avertisment înainte ca bărbatul din Slatina să intre cu autoturismul într-un cap de pod, potrivit ziare.com.

Când l-au prins, polițiștii au constatat că tânărul conducea fără carnet și avea asupra sa o substanţă vegetală care pare a fi marijuana.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt au anunţat că poliţiştii au vrut să oprească un autoturism în localitatea Brebeni și au fost nevoiți să-l urmărească pe șoferul inconștient. „Întrucât conducătorul auto nu s-a supus măsurii, poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului în cauză, cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune. În cadrul activităţilor de urmărire, conducătorul auto nu s-a supus somaţiilor, astfel, poliţiştii au executat 11 focuri de avertisment, cu armamentul din dotare.

La scurt timp, în localitatea Izvoarele, acesta a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un cap de pod”, au transmis reprezentanţii IPJ Olt.

Poliţiştii au stabilit că maşina era condusă de un bărbat de 33 de ani, din Slatina. El nu avea permis de conducere, iar la controlul corporal a fost găsit asupra sa o substanţă vegetală, de culoare verde-olive. Bărbatul a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât şi cu cel DrugTest, rezultatele fiind negative. El a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Trenul InterCity Cluj-Napoca – Budapesta, deraiat lângă gara Keleti