Incendiu de amploare la un depozit cu substanțe chimice periculoase din Jilava

Incendiul se manifesta deja cu flacără deschisă și degajări mari de fum

În dimineața zilei de luni, un incendiu de amploare s-a produs la un depozit din localitatea Jilava, județul Ilfov. Depozitul avea substanțe chimice periculoase, printre care vopseluri și solvenți, fapt ce a amplificat gravitatea situației, potrivit stiripesurse.ro.

Primele echipaje de intervenție au ajuns rapid la fața locului, unde incendiul se manifesta deja cu flacără deschisă și degajări mari de fum, punând în pericol atât depozitul, cât și împrejurimile acestuia.

În ciuda intensității flăcărilor nu au fost raportate victime în urma acestui incident. Suprafața afectată de incendiu este considerabilă, aproximativ 600 de metri pătrați din interiorul halei fiind distrusă. Diverse materiale depozitate în proximitatea halei au fost și ele deteriorate. Având în vedere riscul major de propagare a flăcărilor către un alt spațiu învecinat, autoritățile au decis să alerteze progresiv mai multe echipaje de intervenție. Pentru a limita extinderea incendiului, a fost creat un dispozitiv de stingere perimetral în jurul depozitului

La intervenție au participat 18 autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și două echipaje SMURD.

Datorită eforturilor concertate ale echipajelor de pompieri, incendiul a fost localizat și stins înainte de a provoca pagube și mai mari. Autoritățile continuă să monitorizeze zona pentru a se asigura că nu mai există riscul reizbucnirii incendiului și pentru a evalua pagubele totale produse de acest eveniment. Ancheta pentru determinarea cauzelor care au dus la izbucnirea incendiului este în curs de desfășurare.

22 cazuri de infecție cu virusul West Nile, anul acesta în România