„Superpovești din București” este numele celui mai nou proiect lansat de Ministerul Culturii și dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 8 ani și 18 ani. Aceștia sunt invitați să caute poveștile ascuse ale Capitalei, să le documenteze, ca mai apoi să le transforme în propriile povești, cu scopul de a păstra istoria locală vie – potrivit Mediafax. Documentarea poate să aibă ca sursă atât mediul fizic (librării, biblioteci), cât și mediul online.
„Copiii și adolescenții din capitală sau cei care învață în București sunt invitați să caute poveștile ascunse din istoria orașului: să le documenteze în familie, în cadrul comunității locale, în cadrul școlii, prin dialog cu profesorii, în biblioteci, în librării, să le <vâneze> în documentele și materialele din spațiul digital, pentru ca mai apoi să le transpună în povești. Să se conecteze la istoria și poveștile orașului în care trăiesc și să ajute la păstrarea memoriei locului, povestind aceste legende mai departe”, a anunțat, miercuri, Ministerul Culturii, într-un comunicat.
„Superpovești din București”, o competiție destinată celor mai curioși copii și adolescenți
Copiii și adolescenții vor fi împărțiți în trei categorii, în funcție de vârstele lor, aceștia putând să trimită poveștile rezultate din documentarea realizată în prealabil, în perioada 1-12 septembrie 2020. Participarea la concurs este gratuită și este, de asemenea, disponibilă tuturor copiilor și adolescenților bucureșteni, ori care aparțin de o instituție de învățământ din Capitală.
Ulterior, lucrările acestora vor fi analizate de un juriu format din scriitori contemporani. Câștigătorii, pe categorii, vor fi anunțați în data de 1 octombrie 2021, iar cele mai inspirate povești ar urma să fie publicate într-un volum lansat pe data de 5 decembrie. Cu toate astea, toți participanții vor primi diplome de participare.
Superpovești din București este un proiect derulat cu sprijinul Ministerului Culturii, la inițiativa Companiei de Librării București și a Asociației Headsome Communication.
Citește și: Mica Unire, sărbătorită la Biblioteca Metropolitană prin cultură