Reprezentanții companiei Erbașu au transmis că avansează lucrările în ceea ce privește construcția primului ”Centru de Mari Arși” din România.
Centrul va aparține Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” din Timișoara.
Compania Erbașu, despre construcția primului ”Centru de Mari Arși” din România: ”În prezent, executăm lucrări de armare esențiale pentru asigurarea durabilității și siguranței structurale pe termen lung, la nivelul plăcii peste etajul 1, radierului și stâlpilor”
Potrivit comunicatului societății, clădirea va beneficia de 58 de paturi pentru UPU-SMURD, 12 paturi pentru mari arși, șase rezerve pentru arși intermediari și post-critici, cinci paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, o secție ATI cu 27 de paturi și un bloc operator cu 25 de săli, spații conexe (sterilizare, farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice, etc.) și heliport.
Proiectul este finanțat de Ministerul Sănătății, prin fonduri de la Banca Mondială și are ca beneficiar Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” prin Consiliul Județean Timiș.
”Suntem mândri de progresele realizate și încrezători în impactul profund pe care acest centru îl va avea asupra comunității și a sistemului medical din România”, au precizat reprezentanții companiei de construcții.
Oradea beneficiază de o nouă parcare subterană
În data de 15 martie, compania a anunțat că un alt proiect a devenit operațional și contribuie la îmbunătățirea infrastructurii din Oradea: parcarea de tip ”Park&Ride” situată în Piața Emanuil Gojdu.
Alte 6 locuri sunt destinate încărcării mașinilor electrice iar 9 locuri sunt destinate pentru vehiculele persoanelor cu dizabilități (acestea fiind situate în vecinătatea zonelor de acces, a automatelor de plată și a celor trei lifturi).
Parcarea subterană dispune de 225 de locuri pentru autoturisme și 31 de locuri pentru motociclete
”Totodată, toate vestigiile arheologice descoperite pe parcursul lucrărilor de săpătură au fost puse în valoare, astfel: ruinele celor două etape ale Bisericii Sfântul Spirit și o parte din contraescarpa ravelinului au fost conservate, restaurate și au rămas la vedere, iar zidul ravelinulului, al clădirilor medievale importante și al contraescarpei sunt marcate în pardoseala din demisolul parcării”, se arată în comunicatul societății.
Spațiul de deasupra parcării a fost pavat cu dalaj urban din piatră, fiind utilat cu mobilier urban, la care se adaugă amenajări peisagistice. Aici se regăsesc arbori de talie mică, medie și mare, plante aromatice, graminee și perene din jardiniere, precum și o zonă cu umbră creată de pergole.
”Mulțumim tuturor colegilor și partenerilor care au contribuit la realizarea acestui minunat proiect de infrastructură”, au transmis membrii companiei Erbașu.
Construcții Erbașu: ”Suntem încântați să anunțăm finalizarea și predarea către beneficiar a unui nou proiect important pentru sistemul sanitar și întreaga comunitatea din Timiș: Maternitatea Bega”
În data de 12 martie, compania a transmis că noua clădire, concepută să ofere condiții optime pentru mame și nou-născuți, este prima unitate de acest gen construită în Timișoara în ultimii 50 de ani.
Cu o suprafață utilă de 5.400mp și 126 de paturi, maternitatea cuprinde, printre altele, compartimente de fertilizare în vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică şi histeroscopică, obstetrică fiziologică şi de spitalizare de zi.
Totodată, are prevăzute şi compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou-născuţi eutrofici, o secţie ATI, bloc operator, săli de naşteri şi camere de gardă.
”Acest nou proiect finalizat subliniază încă odată angajamentul și profesionalismul echipei noastre în a transforma planurile în realitate. Suntem mândri că putem oferi un spațiu în care siguranța, confortul și îngrijirea de cea mai înaltă calitate sunt priorități absolute. Sunt momente ca acestea, care ne confirmă misiunea și ne motivează să continuăm să construim proiecte care fac diferența în viețile oamenilor”, se arată în comunicatul companiei Erbașu.