Ciculatia pe Transalpina a fost închisă din cauza unui nou incident privind căderea de pietre de pe versanți, pe DN 67C, între localitățile Șugag și Lacul Tău-Bistra, înregistrat în jurul orelor 21:00. În zona km 105 (aproximativ 10km mai sus de Șugag) administratorul drumului SDN Alba a luat măsuri pentru oprirea circulației rutiere în scopul protejării persoanelor care tranzitează zona, potrivit g4media.ro.
În zonă s-au efectuat lucrări de degajare a pietrelor de pe drum, însă din cauza pericolului prezentat de vizibilitatea redusă pe timpul nopții, lucrările au fost sistate urmând ca în cursul dimineții de mâine să fie reluate.
Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, este și cea care oferă cele mai frumoase peisaje. Transalpina în sine este unul dintre cele mai îndrăgite obiective turistice din țară, alături de Transfăgărășan. Transalpina face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba, străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii. Transalpina a fost reconstruită în perioada interbelică şi dată în folosinţă în 1935, când a fost inaugurată de regele Carol al II-lea, motiv pentru care i se mai spune şi Drumul Regelui. Transalpina nu are un calendar fix de circulație. În zona cea mai înaltă, aflata între Râncă și Obârșia Lotrului, zăpada persista de obicei din luna noiembria și până în mai-iunie. În funcție de venirea și topirea zăpezii drumul este închis, respectiv deschis traficului, la date diferite în fiecare an.