Ana Maria Popescu, vicecampioana olimpică la spadă, a revenit de la Tokyo, iar la primirea pe care a avut-o la sosire a transmis mai multe mesaje. Dacă la adresa ministrului Novak acestea au fost tăioase, cele pentru publicul larg au fost pline de optimism și speranță.
„Înainte de toate, mulțumim pentru frumoasa primire. Mă bucur să vă văd pe toți aici, este foarte important pentru noi, pentru sport în general. Măcar la Jocurile Olimpice să ne întâlnim și să ne vedem. Mă bucur că după 13 ani am văzut mai puține titluri cu «Brânză a pierdut aurul», dar încă mai sunt. Mă bucur că o parte dintre voi ați înțeles mesajul. Că un loc la Jocurile Olimpice se câștigă, oricum ar fi el. Simplul fapt că te-ai calificat acolo este un loc câștigat”, a spus sportiva, la venirea în țară.
De altfel, în discursul său, Ana Maria a reamintit subfinanțarea de care se „bucură” federația de scrimă, fapt pe care îl precizase după încheierea finalei sale, urându-i în același timp „sportivului” Eduard Novak să obțină medalia de aur.
Citește și: Novak, de la MTS, vrea să participe la JO de la Tokyo
„Am în spatele meu patru oameni, atât am avut. Pe lângă ei, apropos de finanțare, domnule ministru, am avut sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate pentru că nu mai am alții. Îmi doresc tare mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul acela pe care eu n-am fost în stare să-l iau. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia buni!”, i-a transmis Ana Maria Popescu ministrului, în aplauzele celor prezenți.
Ana Maria a concurat la Tokyo doar pentru ea
Revenită în activitate după o accidentare, urmată de operație, anul trecut în luna iulie renunța la cârje și învăța să meargă din nou. Astfel că medalia cu care s-a întors de la Tokyo este cel mai bun exemplu că „Dacă eu am putut, orice poate”. Iar povestea sa de la Jocurile Olimpice este ună ce nu poate fimăsurată. „Am trecut prin atâtea, a fost atât de greu, dar am demonstrat că se poate. Practic, asta vreau să se înțeleagă. Nu contează culoarea medaliei. Mi-am demonstrat mie, pentru că am zis de la început că ajung la Tokyo pentru mine, dintr-un egoism pur, mai pur de atât nu există. Nu am mai vrut de data aceasta să confirm, să am validarea nimănui, am vrut să merg acolo să arăt că sunt în stare să fac ceva pentru mine. Și am făcut”, a declarat Ana Maria Popescu.
Mai mult, aceasta a ținut să sublinieze faptul că fiecare sportiv ce intră în sala de sport trebuie să creadă în șansa lui, iar datoria adulților este de a-i susține, mai ales atunci când sunt jos. „Anul trecut în iulie abia renunțasem la cârje. Învățam să merg din nou. Și acum m-am întors cu o medalie, chiar de argint, de la Jocurile Olimpice. Dacă eu am putut, orice poate. Visați, oameni buni. Visați și credeți în visul vostru chiar și atunci când pare imposibil. Și pe lângă asta, țineți-le pumnii. Și când nu aveți nimic de spus despre sportivii români, măcar nu spuneți”, a concluzionat sportiva de 37 de ani.
Citește și: România, țara ministrului care a uitat ce înseamnă să fii sportiv