Clotilde Armand

Candidatul USR la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand o comite din nou. Fost consilier USR la Sectorul 1, aspirant la fotoliul de primar în locul lui Tudorache, aceasta nu face altceva decât să refuze idei. Și asta nu pentru că le-ar considera aberante, ci pentru că nu sunt puse în practică de ea. Mai nou, aceasta nu doar contestă oferirea tabletelor elevilor, pentru școala online, în mod gratuit, ci anunță că depune o plângere la Parchet.

Primarul Tudorache a anunțat că va încerca să rezolve problema tabletelor lipsă

Motivul Primăriei Sectorului 1 de a căuta soluții care să vină în sprijinul elevilor defavorizați a fost unul simplu: copiii trebuie ajutați să învețe. Astfel, primarul Dan Tudorache a pus la cale un proiect cu negociere directă, cu alocarea sumei de 16 milioane de euro. Tableta ar urma să fie evaluată la suma de 335 euro, echivalentul a 1.700 lei/bucată. Cu toate astea, cum licitația este încă în desfășurare, prețul tabletei ar putea fi chiar mai mic de atât, potrivit unor surse din Primăria Sectorului 1.

Clotilde Armad: „N-am să-i las să facă asta!”

„Vreți să știți cum arată ultimul tun din bani publici dat pe final de mandat de primarul pesedist de la Sectorul 1?
Aflu că într-o publicație destul de obscură (n.r. Bursa Anunțuri) a fost publicat un anunț de Primăria Sectorului 1. Anunțul ne informează că Primăria (prin Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice Sector 1) urmează să cumpere astăzi prin negociere directă 45.000 de tablete. Această achiziție are o valoare de peste 16 milioane de euro.
Așa arată ultimul tun dat de PSD înainte să plece acasă. Dar eu n-am să-i las să facă asta și voi depune chiar acum o plângere la Parchet pentru această achiziție.”, a transmis, miercuri, candidata USR Plus la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand.

Conform Ordonanței de urgență nr. 144, publicată ieri, 24 august 2020, „se aprobă achiziționarea de către beneficiarii prevăzuți la art. 2 alin. (1), în condițiile legii, de echipamente din domeniul tehnologiei informației – IT mobile, respectiv tablete pentru uz școlar cu acces la internet, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediu on-line, în limita a 100.000.000 euro, echivalentul în lei la cursul de schimb InforEuro din luna august 2020, din care contribuția Uniunii Europene – UE este de 87.500.000 euro, iar contribuția națională este de 12.500.000 euro. (2) Sumele aferente achiziției echipamentelor IT mobile, precum și alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line, prevăzute la alin. (1), vor fi rambursate din fonduri externe nerambursabile alocate României în perioada de programare 2014-2020 prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, axa prioritară 2 – Tehnologia informației și comunicațiilor – TIC, pentru o economie digitală competitivă, acțiunea 2.3.3 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-sănătate și e-cultură – secțiunea e-educație.”

Primăria Sectorului 1 anunță că rambursarea se va face pe parcursul a 4-5 ani de la data achiziției.

„Licitația pentru aceste tablete a fost întârziată deoarece Primăria a trebuit să obțină avizul favorabil de la Autoritatea Pentru Digitalizarea României, prin Comitetul Tehnico-Economic pentru Societatea Informațională. În 17.08 ac, Primăria Sector 1 a primit avizul.
În momentul de față, încă se fac înscrieri, mai mulți operatori arătându-se interesați să participe. Părinții fac presiuni pentru a avea posibilitatea de a alege”, se arată într-un comunicat trimis de Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

Citește și: Gușă o vede pe Clotilde Armand ca pe un ghimpe în coastele USR-ului

#News