Avertizare de furtună pentru cea mai mare parte din țară

Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice și rafale de vânt

Furtuna
Furtuna sursa foto pixabay

Autoritatea Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben pentru instabilitate atmosferică marți, 27 august, potrivit ziare.com.

În cele mai multe județe pot fi averse torențiale, descărcări electrice și rafale de vânt, iar local vijelii și grindină.

Meteorologii au emis și un cod galben de caniculă pentru ziua de marți și miercuri, 28 august. Autoritatea Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben pentru instabilitate atmosferică marți, 27 august. În cele mai multe județe pot fi averse torențiale, descărcări electrice și rafale de vânt, iar local vijelii și grindină. Meteorologii au emis și un cod galben de caniculă pentru ziua de marți și miercuri. Cea mai mare parte a ţării se află marţi sub atenţionare cod galben de ploi, descărcări electrice şi rafale de vânt, transmite ANM. Marţi, opt judeţe şi Capitala se află sub atenţionare cod galben de căldură, iar miercuri doar patru judeţe mai sunt vizate. Miercuri şi joi, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în regiunile estice şi sud-estice.

Începând de marţi de la ora 10 şi până miercuri la ora 3, este în vigoare o atenţionare meteorologică cod galben de instabilitate atmosferică pentru Transilvania, la munte, în cea mai mare parte a Moldovei şi nordul Munteniei

Sunt prognozate averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului (rafale în general de 50…60 km/h). Pe alocuri vor fi vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor fi de 15…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe alocuri şi în celelalte zone. Marţi este în vigoare şi o atenţionare meteorologică cod galben, fiind anunţate val de căldură, local caniculă, disconfort termic ridicat.

„Valul de căldură va persista în Crişana, nordul Banatului, sudul Olteniei, sud-vestul şi centrul Munteniei, unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi în general de 34…35 de grade”, transmit meteorologii. Pentru miercuri a fost emisă o avertizare meteorologică cod galben de căldură şi local caniculă. Pe parcursul zilelor de miercuri şi de joi, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în regiunile estice şi sud-estice.

Zeci de incendii de vegetație în Mehedinți