Peste 45% dintre clădirile în care funcţionează unităţi de învăţământ din Vâlcea, care au fost contruite recent sau au trecut prin modificări majore nu au autorizație de securitate la incendiu din partea ISU, potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ). Raportul IȘJ a fost prezentat în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, potrivit ziare.com.
Potrivit sursei citate, cele mai multe dintre şcolile din judeţ nu au însă nevoie de această autorizare ISU
Majoritatea celor care sunt obligate să o deţină au totuşi aviz din partea pompierilor. „Din totalul de 439 de clădiri (428 clădiri de învăţământ public şi 11 clădiri de învăţământ privat), 76 (70 de învăţământ public şi şase de învăţământ privat) deţin autorizaţie de securitate la incendiu, 65 (64 de învăţământ public şi una de învăţământ privat) funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu.
Din cele 65 de clădiri fără autorizaţie de securitate la incendiu, pentru 41 s-a emis aviz de securitate la incendiu, iar pentru 24 de clădiri nu s-a solicitat încă aviz de securitate la incendiu.
De asemenea, 295 de clădiri nu necesită autorizaţie de securitate incendiu, deoarece au fost puse în funcţiune înainte ca legislaţia să prevadă această obligaţie şi nu le-au fost aduse modificări care să intre sub incidenţa actelor normative ce reglementează această obligativitate”, a precizat inspectorul şcolar general, Mihaela Andreianu. Potrivit reprezentantei IŞJ Vâlcea, în prezent, în judeţ sunt şi 20 de unităţi şcolare care nu au aviz sanitar, între acestea fiind şi cele care au încă grupurile sanitare în curte. În Vâlcea, peste 49.000 de elevi şi preşcolari vor începe pe 9 septembrie noul an şcolar, reţeaua şcolară din judeţ cuprinzând 389 de unităţi de învăţământ public, două unităţi de învăţământ special şi 11 unităţi de învăţământ particular.
Focar confirmat de pesta micilor rumegătoare în județul Timiș