Dacian Cioloș, co-președintele USR PLUS, a fost luat la „40 de întrebări” de către Denise Rifai, iar printre cele mai indecente s-a aflat și cea cu privire la apartenența sa la grupul lui Gregorian Bivolaru, cel care organiza spiralele MISA. De altfel, consideră că asocierea dintre el și Bivolaru este una destul de deplasată, mai mult, că nu îi pare deloc rău că a participat la acele cursuri.
„Cred că am fost la o spirală la mare, o dată, pentru că erau tabere organizate. Erau 10-20.000 de cursanți în toată țara pentru că erau cursuri organizate în diferite oraşe din țară, unde era un instructor. Te înscriai ca la orice curs. Se ținea la Casa Studenților din Cluj și învățăm diferite posturi, diferite tehnici de meditație. Eram interesat de lucrul acesta, citeam. Aveam acces la biblioteca universitară, la tot felul de cărți care erau interzise înainte și eram doritor să învăț foarte multe, să asimilez foarte multe, să învăț ce se întâmplă cu lumea din jurul meu”, a povestit Dacian Cioloș, la Kanal D.
Întrebat dacă a fost afectat de acuzațiile care i s-au adus lui Gregorian Bivolaru, dar mai ales de asocierea dintre el și activitățile din cadrul cursurilor de yoga, Dacian Cioloș a afirmat că nu îi pare rău că a participat la acele cursuri, respectiv la acea spirală, considerând că lucrurile pe care le-a învățat în acea perioadă nu au nimic nu creștinismul sau cu anti-creștinismul.
„Toate aberaţiile, tot ce am auzit mai apoi şi ce s-a întâmplat cu Gregorian Bivolaru. Nu am avut nicio legătură cu asta. Am fost unul dintre zecile de mii de cursanţi, o perioadă de câţiva ani şi chiar nu îmi pare rău că am participat, am învățat lucruri care nu au nimic nu creștinismul sau cu anti-creștinismul, nu le-am pus niciodată în opoziție. Am vazut că sunt unii care spun că dacă fac yoga nu mai pot să fiu creștin. Văd că de câţiva ani de zile multe vedete vorbesc de yoga, de posturi. În Occident lucrurile astea se întâmplă de 30-40 de ani”, a mai spus Cioloş, care a adăugat că astăzi nu mai are timp de medidații, dar face relaxări care îl ajută să își așeze gândurile, să se relaxeze, dar mai ales să devină conștient de ceea de se întâmplă în jurul său.
Citește și: Dacian Cioloș: „O numire politică nu înseamnă că un șef politic își numește oamenii”