Vreme anormal de caldă până la începutul lunii noiembrie

Temperaturile vor atinge 23 -24 grade, cu 8 grade mai mult decât cele normale

Toamna
Toamna sursa foto pixabay

Meteorologii anunță că vremea va continua să fie mai caldă decât normalul perioadei în următoarele zile. Marți sunt așteptate ploi slabe în mai multe regiuni, însă temperaturile vor continua să fie peste medie, în general, până la finalul lunii, potrivit ziare.com.

”Ne vom bucura de aceste zile în mare parte din țară, dar în mod deosebit în vest și sud, acolo unde și astăzi temperaturile vor urca până la 23 -24 grade, cam cu 8 grade mai mult decât ar trebui să avem”

Vremea va fi frumoasă și azi, cu ceață dimineața. Începutul săptămânii va fi la fel cu ziua de azi, din punct de vedere termic. Marți vor apărea ceva schimbări, un sistem frontal va traversa România și aduce scăderi ale valorilor termice și ploi, dar slabe cantitativ. Până atunci vorbim de vreme frumoasă și caldă și în zonele montane, chiar. Foarte cald pentru perioada aceasta, pe Valea Prahovei, de exemplu, vom avea 19-20 de grade.

În Capitală la fel, vreme frumoasă, mâine ne așteptăm la 24, poate chiar 25 de grade”, a declarat duminică meteorologul Alina Șerban. Deși vor mai exista schimbări termice în următoarea săptămână, vremea se va răci mai semnificativ după începutul lunii noiembrie, când sunt posibile și ninsori la munte. „În continuare vom beneficia de vreme frumoasă, aș putea spune chiar până la sfârșitul lunii, chiar dacă vor mai fi schimbări termice.

„Abia după 1 noiembrie vom avea schimbări mai semnificative, vom avea precipitații mai semnificative, poate și cu lapoviță și ninsoare în zonele montane”, a mai spus Șerban.

Valorile termice vor creşte azi uşor faţă de intervalul anterior, astfel încât vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării (doar în nord-estul Moldovei se va menţine normal termic). Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 şi 24 de grade.

Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului, prăznuit pe 27 octombrie