Mihaela Anghel este numele primei asistente de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” care a beneficiat de vaccinul anti-Covid. De altfel, aceasta nu este doar prima asistentă de la institut care s-a vaccinat, ci primul cadru medical din țară, momentul fiind unul de factură simbolică.
Primul vaccin a avut loc la ora 9:00 și a fost administrat asistentei Mihaela Anghel
În data de 27 februarie, asistenta Mihaela Anghel, în vârstă de numai 26 de ani, cea care lucrează de patru ani la Institulul de Boli Infecțioase „Matei Balș, a fost, de asemenea, prezentă la sosirea primului pacient infectat cu SARS-COV2 la institut, marcând, de asemenea, o altă premieră.
„Cred că a fost cea mai mare emoție. Am fost foarte privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din țară. Eu am primit primul pacient. Nici nu știam cu ce ne confruntăm, ne așteptam la ce e mai rău, dar încercăm să ne obișnuim. Suntem și mai afectați cu pierderea pacienților. Nu s-a întâmplat în toți acești ani să avem un raport așa mare de decese. Nu am știu cum să reacționez. Nu am întrebat de ce am fost aleasă. Nu a durut absolut deloc. Este cel mai nedureros vaccin făcut până acum. Românilor le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze. Simt și sper să fie sfârșitul acestei pandemii”, a spus asistenta, imediat după vaccinare.
În cursul zilei de astăzi, începând cu ora 10:00, campania de vaccinare va continua, alți 145 de medici de la Institulul de Boli Infecțioase „Matei Balș” urmând să fie vaccinați. Cel mai în vârstă medic care va beneficia de vaccinul anti-Covid are 68 ani.
Campania de vaccinare va continua astăzi în alte nouă spitale suport Covid din țară.
Premierul Florin Cîțu a reacționat pe Facebook, în urma vaccinării Mihaelei Anghel, la rândul său: „Vaccinarea este sigură, este voluntară/ neobligatorie și nu vor fi impuse restricții pentru cei care nu se vaccinează!Vaccinarea împotriva Covid-19 reprezintă calea cea mai rapidă și mai sigură de gestionare a pandemiei, de limitare a acesteia. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, inclusiv în perioada Crăciunului și a Anului Nou, ne oferă șansa revenirii la normalitate.
Citește și: Medicul Valeriu Gheorghiță, despre vaccin: ”Reticența este absolut legitimă”