Părintele Vasile Ioana, prezent în ediția specială, de Crăciun, a emisiunii „La cină, cu Ionela Năstase și Adi Hădean”, de la Digi 24, a făcut mărturisiri care arată că și preoții sunt tot oameni atunci când își lasă deoparte haina preoțească.
Întrebat ce gen de muzică îi place, având de ales între cea clasică, populară sau disco, părintele Vasile Ioana a răspuns fără niciun fel de ezitare că cea disco, spre uimirea prezentatoare, dar și a multora care îl urmăresc. Am zice, un gen atipic pentru smerenia pe care ne-o „predau” preoții.
„Disco, îmi place foarte mult. Boney M îmi place foarte mult. Este și un artist care îmi place, Sting. Îl iubesc pe Sting, îmi place vocea lui. Îmi place și Deep Purple. Dacă ar fi să mă mut din zona disco, m-aș duce către Deep Purple și Child in time, care este melodia mea preferată”, a spus părintele Vasile Ioana, fredonând acordurile de început ale piesei de rezistență a celor de la Deep Purple. „Îmi rămâne în minte de fiecare dată acest acord, care mă duce, și când sunt obosit ascult tipul acesta de muzică, chiar și spre Led Zeppelin. Ascult și rock, căci te motivează uneori, sau te ține sus, iar muzica disco îți dă o stare de bine, extraordinară, și de veselie. Până la urmă dacă ești cu Dumnezeu, poți să fii cu Dumnezeu în absolut tot, chiar și în veselie”, a mai spus părintele Vasile Ioana, completând cu „dacă ai măsură, desigur”.
Momentul Crăciunului este unul în care fiecare dintre noi ne ducem cu gândul la copilărie, iar părintele Vasile Ioana (50 de ani) și-a amintit care au fost începuturile sale într-ale preoției, iar primele semne spre acest drum le-a primit când avea numai 5-6 ani. „M-am născut în acest cadru. Dumnezeu a fost prezent în familia mea. (…) Fapta bună dă măsura credinței. Nu există credință fără fapte bune. Degeaba spui că ești credincios, pentru un Dumnezeu care nu îl vezi fizic, dacă nu iubești pe oamenii pe care îi vezi fizic”, a mai spus părintele, care a ținut să sublinieze care sunt „criteriile” după care cine știe că este credincios. „Cât timp te rogi, pentru că rugăciunea înseamnă disponibilitatea pentru a vorbi cu Dumnezeu, și câte fapte bune faci. Despre asta este vorba”.
Citește și: Părintele Vasile Ioana, infectat cu Covid, este optimist că „știința și credința ne vor vindeca împreună”