Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost deschis într-o formă minimalizată, lucrările fiind întrerupte din cauza condiţiilor meteorologice. Acestea ar urma să fie reluate după Revelion.
Din cauza condiţiilor meteorologice, lucrările la inedita construcţie de la Bâlea Lac au fost întrerupte, aceasta fiind dată în folosinţă într-o formă minimalizată şi urmând să fie finalizată după Revelion. Primele camere, precum şi restaurantul/ barul din hotel sunt pregătite pentru a primi oaspeţi ori simpli vizitatori, potrivit g4media.ro.
Pragul acestui obiectiv special este deja trecut de zeci de turişti care şi-au petrecut mini-vacanţa de Crăciun la munte.
Deocamdată, aventurierii care doresc să vină la Hotelul de Gheaţă ”Art & Ice” de la Bâlea Lac vor putea admira patru dintre camerele duble ale structurii deocorate prin sculpturi de gheaţă realizate de echipa artistului Eugen Petri. ”Pentru câteva zile, până după Anul Nou, s-a decis că trebuie luată o pauză în activitatea de edificare a Hotelului de Gheaţă, însă am marea bucurie să vă anunţ că împreună cu echipa de sculptori am finalizat sub formă de basorelief, sculptat în zăpadă şi gheaţă, pe marele artist Andy Warhol, celebra Marilyn Monroe, celebru conte Dracula reprezentând Hotel Transilvania din Cluj-Napoca şi pe Regina Maria a României. În momentul de faţă lucrăm la punerea în operă din gheaţă şi zăpadă a Reginei Elisabeta a II-a, cu siguranţă cea mai mare iubitoare, susţinătoare şi colecţionară de artă pe care a cunoscut-o omenirea până în prezent”.
Temperaturile neobişnuit de ridicate chiar şi la munte au afectat lucrările de la Hotelul de Gheaţă
Acest lucru nu s-a întâmplat în niciunul dintre cei 17 ani în care s-a construit la Bâlea Lac un Hotel de Gheaţă. ”Art & Ice”, cel de-al şaptesprezecelea Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac, va avea între 20 şi 24 de camere, restaurant şi bar, toate încăperile fiind unite printr-o serie de holuri. Restauraurantul din gheaţă va promova Ruta Cafenelelor Istorice din Europa, care va ajunge în premieră pentru Europa la Bâlea Lac.
El reprezenta primul itinerariu turistic promovat de cele de 48 de Rute Culturale acreditate de Consiliul Europei şi va purta numele New-York onorând una dintre cele mai celebre cafenele din Europa Centrală şi de Sud-Est
. Este vorba despre Cafeneaua New-York din capitala Ungariei, Budapesta. Decorul interior al hotelului va fi astfel realizat încât să fie respectată tema proiectului de marketing turistic din acest sezon, iar fiecare cameră va purta numele unei personalităţi importante din diverse sectoare ale artei, artişti sau iubitori ai artelor. 12 camere vor purta numele unor personalităţi feminine, iar 12 vor fi numite după personalităţi masculine ale artei.