În scurt timp, Camera Deputaților va dezbate proiectul de lege lansat de PNL, privind starea pensiilor speciale. Cu ceva vreme în urmă, PNL anunța că își va lua toată răspunderea pentru această lege, întrucât opinia publică și-a manifestat de foarte multe ori obiecția vis-a-vis de pensiile speciale încasate de anumite categorii de muncă din țara noastră.
Astfel, de curând Guvernul Orban a menționat faptul că, indiferent dacă votul va pica, își va menține punctul de vedere și îți va asuma răspunderea acestora.
Citește și: Guvernul își dorește să elimine pensiile speciale
Amintim că la finele anului 2019, în registrul „pensionarilor cu drepturi speciale”, se înregistrau 9.359 de persoane, dintre care:
- Procurori și judecători – 3.878. Pensie medie – 18.716 lei
- Personal diplomatic și consular – 840. Pensia medie – 5.538 lei
- Funcţionari publici parlamentari – 792. Pensia medie – 4.547 lei
- Personal aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă – 1.440. Pensia medie – 10.891 lei.
- Personal Curtea de Conturi – 609. Pensia medie – 7.800 lei.
- Personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor – 1.800. Pensia medie – 4.439 lei.
„Sper ca mâine să fie ziua victoriei și ziua decisivă în care vom elimină pensiile speciale așa cum am declarat și susținut noi, pentru că este proiectul PNL. Nu cred că va fi retrimis la comisie, depinde ce va face PSD-ul, oricum dacă mâine va fi retrimis la comisie, noi vom venii cu asumare privind eliminarea pensiilor speciale. Ceea ce îmi doresc eu cel mai mult este să eliminăm pensiile speciale ale parlamentarilor, să nu mai fie acuzați parlamentarii că au privilegii, mai ales că majoritatea dintre ei nu prea muncesc.”, a declarat Robert Sighartău, pentru Mediafax.
Cu siguranță că noile proteste generale ale grefierilor nu vor sprijini adoptarea unei astfel de legi, întrucât cei care le încasează în acest moment se simt nedreptățiți de p astfel de măsură.
Citește și: Grevă sau „grefă”? Grefierii vor pensii speciale
#News #PNL