Câteva capre negre au fost filmate în timp ce țopăiau vesele pe stâncile înzăpezite și înghețate din Parcul Național Piatra Craiului, notează Mediafax. Imaginile cu adevărat spectaculoase au fost puse la dispoziția presei de unul dintre angajații parcului național și înfățișează animalele care caută mâncare (iarbă sau licheni) printre stâncile munților, sub stratul de zăpadă depus.
Parcul Național Piatra Craiului este doar unul dintre cele 22 de parcuri naționale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, din țara noastră. Parcul măsoară o suprafață de 14.800 de hectare, atât pe raza județului Brașov, cât și pe raza județului și Argeș, din care 10.860 de hectare de teren acoperit de păduri.
Capre negre, în cautarea hranei:
„Imagini spectaculoase cu un grup de capre negre în Parcul Național Piatra Craiului într-o filmare realizată de colegul nostru Mircea Vergheleț. Caprele negre preferă în iernile grele versanții înclinați, cu stâncărie, de pe care cade zăpada. Aici găsesc hrana și se adăpostesc de prădători, în special râșii. Iarba uscată este ușor descoperită de sub stratul de zăpadă, în aceste zone caprele negre găsind și mușchi, licheni sau cetină de molid”, au declarat, pe Facebook, reprezentanții Companiei Naționale Romsilva.
Exemplare de capre negre pot fi observate în regiunile înalte și stâncoase din munții Alpi, regiunea Savoia până în sudul Franței, Pirinei, Dalmația, Grecia, spre nord până în munții Caucaz sau în munții Carpați, inclusiv pe teritoriul țării noastre, fiind protejate de lege.
Citește și: Salvamontiștii mureșeni, ocupați cu strânsul gunoaielor lăsate de turiști