Temperaturile ridicate pot altera medicamentele și modifica efectele acestora. Oamenii care suferă de diverse afecțiuni și se află sub tratament trebuie să ia măsuri suplimentare pentru a se asigura că medicația recomandată de medic e eficientă și în zilele toride, potrivit ziare.com.
Efectele legate de căldură ale medicamentelor pot varia în funcție de starea individuală de sănătate, doza și condițiile de mediu.
Canicula poate modifica semnificativ eficacitatea medicamentelor prescrise și a celor eliberate fără prescripție medicală. Și frigul extrem are același efect. Unele medicamente pot tolera temperaturi de până la 30 de grade Celsius, dar, în general, ele trebuie păstrate într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina soarelui. Ghidurile de depozitare a temperaturii pentru anumite medicamente pot fi găsite pe prospecte și pe site-urile web ale producătorilor.
Medicamentele nu trebuie lăsate în mașini pe caniculă sau ore în șir în cutii poștale încinse dacă sunt medicamente comandate prin poștă.
E bine de știut că pastilele pentru tensiune arterială și insuficiență cardiacă suprimă setea, făcând mai dificil să știi când să bei mai multă apă; cele care blochează calciul pot provoca dezechilibre minerale, beta-blocantele pot îngreuna transpirația și procesul de răcire al corpului; medicamentele diuretice pot duce la deshidratare și dezechilibre minerale. Unele pastile de alergie eliberate fără prescripție medicală reduc transpirația și pot afecta reglarea temperaturii. Anumite medicamente antipsihotice limitează capacitatea de transpirație a pacienților. Unele antidepresive au efectul opus, crescând transpirația și reprimând setea. Pastilele cu hormoni tiroidieni pot, de asemenea, ridica temperatura corpului, pot afecta reglarea temperaturii și pot provoca transpirație excesivă.
Bărbat condamnat la închisoare pentru furtul camerelor de supraveghere de pe stâlpii unei comune